Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Εφηβικές σχέσεις e-ξάρτησης με το Ίντερνετ

Περισσότερο ευάλωτα στην εξάρτηση από το Διαδίκτυο εμφανίζονται τα παιδιά της επαρχίας σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που κατοικούν στα αστικά κέντρα.
Εκεί όπου οι δυνατότητες του εφήβου είναι περιορισμένες και η κοινωνία κλειστή, ο απέραντος και χωρίς όρια κόσμος του Ιντερνετ φαίνεται πως δίνει μια κάποια διέξοδο από την καθημερινότητα.

Πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του νοσοκομείου Παίδων "Α. Κυριακού" σε πανελλαδικό δείγμα μαθητών Γ' Γυμνασίου Α' Λυκείου, 14-16 ετών, έδειξε πως το ποσοστό των εφήβων με συμπεριφορά εξάρτησης είναι μεγαλύτερο στις πόλεις της περιφέρειας σε σύγκριση με την Αττική. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο ποσοστό ανερχόταν στο 3,4% στις επαρχιακές πόλεις σε σύγκριση με 1,3% στην Αττική. "Τα παιδιά της επαρχίας σπάνε την απομόνωση μέσα από το Ιντερνετ, καθώς έτσι νιώθουν τμήματα μιας τεράστιας κοινωνίας με εκατομμύρια χρήστες", παρατηρεί ο Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του "Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου" και επιστημονικός συνεργάτης της ΜΕΥ. "Για το πρόβλημα ευθύνεται και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός των γονέων, που δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν τα παιδιά τους στο Ιντερνετ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: