Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Απλήρωτοι 18 μήνες οι μικροβιολόγοι της χώρας !


Απλήρωτοι παραμένουν για περίπου 18 μήνες οι μικροβιολόγοι της χώρας, καθώς το δημόσιο επιμένει να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους.


Για το γεγονός αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Α. Λοβέρδο, ζητώντας την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Πολιτείας απέναντι στους μικροβιολόγους.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο ότι «οι μικροβιολόγοι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς, καθώς σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ιδιώτες μικροβιολόγοι, παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 18 μήνες».

Ως χαρακτηριστικό αναφέρει το γεγονός ότι «μόνο στους μικροβιολόγους του Ηρακλείου, σύμφωνα με τους ίδιους, οφείλεται το ποσό των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, αφού έχουν να πληρωθούν από τις αρχές του 2010». Υπογραμμίζει δε ότι «σε αντίθεση με την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, και παρόλο που εκτελούν κανονικά τις συνταγές, κόβουν αποδείξεις και φορολογούνται, δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα που δικαιούνται», ενώ σημειώνει ότι λόγω των υπαρχόντων οφειλών «πολλοί έχουν αναγκαστεί να διακόψουν ακόμα και τη σύμβαση τους με ασφαλιστικά ταμεία».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζοντας ότι «η καταβολή των δεδουλευμένων κάθε επαγγελματικής ομάδας είναι βασική υποχρέωση της Πολιτείας, καθώς από αυτήν εξαρτάται μάλιστα και η οικονομική της επιβίωση», ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου «να αποπληρωθούν οι οφειλές του δημοσίου προς τους μικροβιολόγους και να ολοκληρωθεί η καταβολή των δεδουλευμένων τους που εκκρεμεί σε πολλές περιπτώσεις από τις αρχές του 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια: