Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πρόλαβαν την αυτοκτονία για 22 άτομα μέσω Internet

Μέσα σε 10 ημέρες αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να αποτρέψουν από την αυτοκτονία 22 ανθρώπους ενώ, από τις αρχές του έτους, τους έχουν απασχολήσει συνολικά, 125 ανάλογες υποθέσεις. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 13 έως 52 ετών. Τέσσερις εξ αυτών ήταν από την Κύπρο, ένας από τη Βρετανία και ένας από τη Σρι Λάνκα.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρήστες του Διαδικτύου ενημέρωναν είτε σε δωμάτια άμεσης επικοινωνίας (chat room ) είτε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν.

Αρκετές φορές άλλοι χρήστες ενημέρωναν τους αστυνομικούς για τα μηνύματα που έβλεπαν ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τους εντόπιζαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά την περιήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Επειτα από ψηφιακή ανάλυση εντοπίζονταν τα ίχνη των ανθρώπων αυτών και οι αστυνομικοί κατάφερναν να τους αποτρέψουν από την αυτοκτονία.

Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών ενώ σε άλλες δύο υποθέσεις κινήθηκε η διαδικασία εγκλεισμού τους σε ψυχιατρείο, έπειτα από παραγγελία εισαγγελέα.

Πέρυσι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψαν από την αυτοκτονία 58 άτομα ενώ ο συνολικός αριθμός από το 2006 ανέρχεται στα 261.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: