Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δικαστική βοήθεια από την Κύπρο για τα στημένα μάτς

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις κυπριακές αρχές απέστειλε ο ανακριτής Γεώργιος Κασσίμης που χειρίζεται τις έρευνες για τα στημένα ματς και το παράνομο στοίχημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ζητά το άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων και την παροχή στοιχείων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς στην Κύπρο έχει εντοπισθεί συγκεκριμένο άτομο που διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρω από τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυριακού Θωμαϊδη, ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Πιερλουίτζι Κολίνα (φωτό), θα καταθέσει στον Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου,τα όσα γνωρίζει για τον αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός , όπως και ο ιταλός διαιτητής του αγώνα Λούκα Μπάντι, που είχε ενημερώσει τον Κολίνα για την υπόθεση, ενω έχει ζητηθεί και η δικαστική συνδρομή απο την Ρώμη.
Μπαράζ απολογιών αναμένεται τον μήνα Σεπτέμβριο, με κλήσεις προς απολογία για τουλάχιστον 70 εμπλεκόμενους για πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις, και φυσικά την έρευνα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα για τα «στημένα», με τον κύκλο των κατηγορούμενων να διευρύνεται συνεχώς. Ο ένατος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, που ερευνά τη δικογραφία προέβη στην ταυτοποίηση άλλων είκοσι προσώπων που στοιχημάτιζαν σε στημένους αγώνες.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μία περίπτωση η υπόθεση να μην παραμείνει στα χέρια του κ. Κασίμη, αλλά να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, όπως συμβαίνει συνήθως στις σημαντικές υποθέσεις. Κάτι τέτοιο όμως θα καθυστερήσει περισσότερο την υπόθεση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθεί αναλυτικά και η σχετική δικογραφία είναι πάνω από 90.000 σελίδες!

Τα πρόσωπα που αναμένεται να κληθούν προς απολογία είναι τουλάχιστον 70 στον αριθμό και κατηγορούνται για πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις, που είτε εμπλέκονται στο στήσιμο αγώνων είτε για παράνομο στοιχηματισμό στα εν λόγω παιχνίδια. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετοί ισχυροί παράγοντες ΠΑΕ της πρώτης και δεύτερης εθνικής κατηγορίας, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές και ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: