Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τέλη Σεπτεμβρίου «βλέπει» το ΔΝΤ την αποδέσμευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενδέχεται να αποδεσμεύσει την έκτη δόση του δανείου του στην Ελλάδα «στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντέιβιντ Χόουλι.

Πρόσθεσε ότι η αποστολή της τρόικας, που θα επισκεφθεί την Αθήνα, πιθανότατα θα ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας στις 5 Σεπτεμβρίου.

«Εάν επιτευχθούν οι συμφωνίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ μάλλον θα μπορέσει να εξετάσει την έγκριση της επόμενης δόσης προς τα τέλη Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο Χόουλι στους δημοσιογράφους.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης δεν περιλαμβάνεται στην αξιολόγηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στην Ελλάδα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Ο κ. Χόουλι επισήμανε ακόμη ότι ο διεθνής οικονομικός οργανισμός δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα από μέρους των ελληνικών αρχών περί νέου δανείου.

Πάντως, όπως αναφέρει το Reuters, κάποιες αναδυόμενες χώρες, όπως η Βραζιλία, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τον ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα εγκρίνουν νέο δάνειο του ΔΝΤ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου διάσωσης.

Με την ΕΕ να ηγείται του πρώτου πακέτου βοήθειας των 110 δισ ευρώ, κάποιες αναδυόμενες αγορές φοβούνται ότι αποδυναμώνεται ο ρόλος του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: