Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ψάχνουν τους «τουρίστες» της κινηματογραφικής ληστείας στο πάρκινγκ

Nice ATMImage via WikipediaΤους νεαρούς ληστές με τις... βερμούδες που προκάλεσαν αρχικά βλάβη σε ΑΤΜ, στην συνέχεια άρπαξαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και μετά προκάλεσαν πυρκαγιά αντιπερισπασμού, αναζητά η ΕΛ.ΑΣ ύστερα από την χθεσινή άριστα οργανωμένη -κινηματογραφική ληστεία στο πάρκινγκ της πλατείας Αιγύπτου, στη συμβολή της οδού Πατησίων με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Για την υπόθεση έχει υπάρξει ενδιαφέρον και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφού ο τρόπος δράστης των ληστών αλλά και ο τόπος που εξελίχθηκε το συμβάν, δημιουργεί υπόνοιες εμπλοκής ατόμων που σχετίζονται με το «αντάρτικο πόλης».

Η αρπαγή των χρημάτων έγινε στις 1 το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια επισκευής και τοποθέτησης χρημάτων σε ΑΤΜ της Εθνικής Tτράπεζας, από έναν τεχνικό και έναν υπάλληλο εταιρείας security. Σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ η βλάβη στο ΑΤΜ πιθανότατα έγινε τη Δευτέρα από τους δράστες της ληστείας, οι οποίοι προκάλεσαν εξωτερικές φθορές στο σύστημα. Ετσι λοιπόν φαίνεται ότι είχαν στήσει «καρτέρι» από το πρωί της Τρίτης και περίμεναν την άφιξη του συνεργείου επισκευών που το αποτελούν ένας τεχνικός ιδιωτικής εταιρείας και υπάλληλος εταιρείας security.

Οι δύο δράστες οι οποίοι κρατούσαν οπλοπολυβόλα τύπου ouzi, έφτασαν στο ΑΤΜ από την εσωτερική σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο γκαράζ. Οπως προέκυψε από την ανάλυση του οπτικού υλικού φορούσαν παντελόνια βερμούδες, καπέλα τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου και η παρουσία τους θύμιζε -όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ- "τουρίστες". Ακινητοποίησαν τον τεχνικό και τον άνδρα της εταιρείας security και άρπαξαν από το ανοικτό ATM δύο πλακέτες με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτόχρονα με την ληστεία, ένα ΙΧ μάρκας Renault Clio, που είχε κλαπεί τον προηγούμενο Μάιο από το Μαρούσι, εισήλθε στο υπόγειο γκαράζ και κατευθύνθηκε στο δεύτερο υπόγειο όπου πάρκαρε σε θέση που προοριζόταν για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτή η κίνηση φαίνεται να προκάλεσε την αντίδραση της υπαλλήλου που ήλεγχε το γκαράζ η οποία ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα που οδηγούσε το ΙΧ να μετακινήσει το αυτοκίνητο. Τότε ο άγνωστος βγήκε από το αυτοκίνητο, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τότε προκλήθηκε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο γεμίζοντας με καπνούς το υπόγειο γκαράζ.

Οι δύο ληστές του ΑΤΜ και ο άγνωστος άνδρας που έβαλε φωτιά στο ΙΧ εξαφανίστηκαν από το σημείο με άγνωστο μέσο διαφυγής. Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο αρχικό συμπέρασμα ότι η φωτιά στο ΙΧ μπήκε για λόγους αντιπερισπασμού προκειμένου να διευκολυνθεί η αναχώρηση των δραστών από το σημείο. Ομως περιμένουν και την έκθεση της Πυροσβεστικής προκειμένου να διαπιστωθεί πως ακριβώς «πυρπολήθηκε» το ΙΧ . Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν τις καταγραφές από τις κάμερες και τις καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να προσδιορίσουν την ταυτότητα των δραστών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: