Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή ιδιωτών του Βελγίου στη νέα στήριξη της Ελλάδας


Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Βελγικής Κεντρικής Τράπεζας, οι κύριες βελγικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαίωσαν...
τη συμμετοχή τους στο νέο σχέδιο χρηματοπιστωτικής στήριξης της Ελλάδας έπειτα από μια συνάντηση με τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς και το διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Λικ Κούνε. Να σημειωθεί ότι η συνολική έκθεσή τους στα ελληνικά κρατικά ομόλογα ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Βελγικής Κεντρικής Τράπεζας, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα διαπραγματευθούν απ' ευθείας με τις ελληνικές αρχές τους όρους συμμετοχής τους. Στις επιμέρους τράπεζες, η Dexia εμφανίζει τη μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος που πλησιάζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις υπόλοιπες τράπεζες, θέση έχουν η KBC (περίπου 700 εκατομμύρια), BNP Paribas Fortis (300 εκατομμύρια), Ethias Banque (75 εκατομμύρια) και ING (50 εκατομμύρια). Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εταιρείες, η Ageas είναι εκτεθειμένη σε ύψος 800 εκατομμυρίων ευρώ, περισσότερο από τις Ethias (350 εκατομμύρια), Vivium (100 εκατομμύρια) και ING Life (90 εκατομμύρια).

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: