Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Μεταμοσχεύσεις: Ναι στην «εικαζόμενη συναίνεση» από τον ΕΟΜ

Τη σύμφωνη γνώμη του με τον θεσμό της «εικαζόμενης συναίνεσης» στη λήψη οργάνων από νεκρούς που δεν είχαν εκφράσει την άρνησή τους ως προς αυτό ενόσω ζούσαν, εκφράζει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει στον νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων αναφέρει πως η σημερινή διοίκησή του συντάσσεται με τον νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις, ο οποίος εναρμονίζεται απόλυτα με τις ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες.

Υπενθυμίζεται πως η παλαιότερη διοίκηση του ΕΟΜ (πριν από τις 16 Ιουνίου δηλαδή) είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον νέο νόμο, παρόμοιες με αυτές που διατύπωσε προχθές η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο ΕΟΜ προσθέτει πως η έναρξη της ισχύος της «εικαζόμενης συναίνεσης» - που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Εκκλησίας - «σύμφωνα με τον νόμο, έχει οριστεί για την 1/7/2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: