Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οικονομικά ανεξάρτητη και με αναπτυξιακό ρόλο ΕΡΤ ζητεί η ΝΔ

Υπέρ μιας οικονομικά ανεξάρτητης ΕΡΤ που θα έχει παράλληλα ποιοτικά χαρακτηριστικά και αναπτυξιακό ρόλο τάχθηκαν ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης και ο τομεάρχης ΜΜΕ του κόμματος Σ. Κεδίκογλου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλο.

Οι κ.κ. Μιχελάκης και Κεδίκογλου επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν εκτενέστερα όταν θα έχουν όπως είπαν, σαφέστερη εικόνα σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ανέφεραν παράλληλα ότι ζήτησαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διευκρινήσεις για το τι θα συμβεί με τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιδιαίτερα με αυτούς που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές.

Επανέλαβαν επίσης την αντίθεσή της ΝΔ σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που, όπως είπαν, «συρρικνώνονται οι υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ».

Σε ό,τι αφορά το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ επισήμαναν τέλος ότι μπορεί ανέξοδα να εμπλουτισθεί με τέσσερα επιπλέον προγράμματα: τουριστικό, πολιτιστικό, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.

«Στη σημερινή δυσκολότατη συγκυρία πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η εξωστρέφεια της οικονομίας μας και η ΕΡΤ με τα δορυφορικά της προγράμματα μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα, σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία», τόνισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: