Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας η οικονομία

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από τους επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, ώστε να δοθεί το «πράσινο» φως για την 6η δόση. Το κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει εξονυχιστικά την πορεία εκτέλεσης του μεσοπρόθεσμου πλαισίου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν ο προϋπολογισμός, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων. Εξάλλου, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για το θέμα των εγγυήσεων.

Δύσκολος και καθοριστικός μήνας για την οικονομία

Με την έναρξη των επαφών των επικεφαλής της τρόικας με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης αρχίζει ένας καθοριστικός και ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για την ελληνική οικονομία:
Καταρχήν η ρευστότητα του δημοσίου κινείται στην κόψη του ξυραφιού και πρέπει η τρόικα, κατόπιν του ελέγχου, να αποδεσμεύσει τη δόση του Σεπτεμβρίου, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: