Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο "Ελεύθερος" έκλεισε τα χρέη στους δημοσιογράφους παραμένουν...

Τις… ομορφιές της ιδιοκτησίας του «Ελεύθερου» περιγράφουν σε εξώ­δικό τους 16 συντάκτες της εφημερίδας, που έβαλε λουκέτο χωρίς καμία προειδο­ποίηση, ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 10 μηνών καθώς και η πλήρης αποζημίωσή τους, αφού η ιδιο­κτησία θέλει να καταβάλει μόλις το 50% της αποζημίωσης.

Οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο» κα­ταγγέλλουν ότι η ιδιοκτησία της εφημερί­δας δεν τους κατέβαλλε τις μηνιαίες αποδοχές, σύμφωνα με τις ΣΣΕ, αλλά ούτε τις προσαυξήσεις που ορίζει ο νόμος για την υπερωριακή και την υπερεργασιακή απα­σχόληση, τη νυχτερινή εργασία, την εργα­σία τις Κυριακές καθώς και τις αργίες ενώ, όπως σημειώνουν, αναγκάζονταν να εκτε­λούν την εργασία δύο ή και περισσότερων ατόμων χωρίς αντίστοιχη αμοιβή.

Στο εξώδικό τους αναφέρουν ακόμη οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ότι η ιδι­οκτησία του Μέσου δεν τους κατέβαλλε πολλά από τα επιδόματα που προβλέπει ο νόμος και είναι υποχρεωτική η καταβο­λή τους, όπως το οικογενειακό, το επίδο­μα πτυχίου, ενώ στους αρθρογράφους η διοίκηση δεν κατέβαλλε το επίδομα αρ­θρογραφίας, το οποίο σύμφωνα με τη ΣΣΕ ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου μισθού.

Στις καταγγελίες των εργαζομένων ιδι­αίτερη αναφορά γίνεται στους τρόπους με τους οποίους λειτουργούσε η διοίκη­ση της εφημερίδας. Έτσι σημειώνουν ότι υπέγραφαν κατά την καταβολή των μηνι­αίων αποδοχών τους «μια λευκή απόδει­ξη είσπραξης», της οποίας το αντίγραφο ουδέποτε τους χορηγήθηκε από την εφη­μερίδα, ενώ τα χρήματα καταβάλλονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς ταυτόχρονα να τους χορηγείται μηχανο­γραφημένη ανάλυση των ποσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: