Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η Απόφαση για τα Βάρεα και Ανθυγιεινά...


Όπως δήλωσε ο υπουργός εργασίας, μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων για το 80% τουλάχιστον των ειδικοτήτων.Θυμίζουμε ότι στις 25 Ιουλίου είχε ανακοινωθεί ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η λίστα με τα βαρέα, ενώ πάνω από 120.000 εργαζόμενοι εξαιρούνται από τη λίστα, σύμφωνα με το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής. Επίσης, σε αυτό δεν προσδιορίζονταν οι ειδικότητες που θα ενταχθούν στον νέο κατάλογο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω ότι οι νεοεισερχόμενοι θα φτάσουν τους 50.000 εργαζομένους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας είχε δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα επαγγέλματα, που καταρτίζουν τον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και τις προτάσεις της επιτροπής, οι οποίες ωστόσο δεν είναι δεσμευτικές για τις τελικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Πάντως όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνη “η λίστα είναι ενδεικτική” και “οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την διαβούλευση” με τους κοινωνικούς εταίρους, που θα ξεκινήσεις άμεσα. Να αναφέρουμε ότι όπως δήλωσε ο υπουργός η λίστα θα έχει ολοκληρωθεί, ως τα τέλη Αυγούστου σε ποσοστό περίπου 80% και η ισχύ της θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: