Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Νέες απολύσεις στον ΣΚΑΪ

Δύο οι απολύσεις χθες στον Σκάι 100,3, οι εξής τρεις: εκτός σταθμού βρίσκονται πλέον η Δήμητρα Κουνέλη από το ελεύθερο ρεπορτάζ και ο Κυριάκος Αργυρόπουλος από το πολιτικό.

Η τρίτη απόλυση ανακλήθηκε μία ώρα μετά την κοινοποίησή της. Δυστυχώς για το ραδιοσταθμό του Φαλήρου, η Ορσαλία Φυτά αποδείχθηκε... έγκυος. Οχι ολίγον έγκυος, αλλά κανονική, δύο μηνών (άντε, με το καλό το κορίτσι). Τους το αποκάλυψε μόλις της ανακοίνωσαν την απόλυσή της, οπότε και αυτοί, τι να κάνουν, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι, την πήραν πίσω.

Ηταν Δεκέμβριος του 2010, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος με δάκρυα στα μάτια ευχαριστούσε τους υπαλλήλους του ομίλου επειδή αποδέχτηκαν μείωση 10% στις αποδοχές τους. Και τους διαβεβαίωνε για εργασιακή ειρήνη τουλάχιστον ενός έτους. Από τότε λοιπόν ο Γιάννης Αλαφούζος κοντεύει να διώξει το μισό Σκάι. Τόσο καλά.

Οπως και να έχει, ο Σκάι 100,3 που γνωρίζαμε έως τώρα (αργο)πεθαίνει. Και δεν αναφέρομαι στις πάλαι ποτέ ανατρεπτικές απόψεις του, αυτές είναι τόσο παλιές που έχουν σβηστεί από τη μνήμη μας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα ο Σκάι 100,3 παρουσιάζεται πιο καθεστωτικός ακόμα και από το κανάλι της Βουλής, ακόμα και από το site της Γραμματείας Τύπου. Για το ρεπορτάζ λέω. Ο ραδιοσταθμός που ήταν πάντα πρώτος στα μεγάλα γεγονότα, ο ραδιοσταθμός που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις να υποκαθιστά ακόμα και τις αρμόδιες αρχές (θυμηθείτε τις τελευταίες πυρκαγιές, βρέθηκε η Πυροσβεστική στο σημείο να ενημερώνεται από τους ρεπόρτερ του Σκάι για τις νέες εστίες), καταργεί το ρεπορτάζ.

Αποψιλωμένος ων, σε λίγο θα μετράει στο δυναμικό του μόνο παραγωγούς, τους ανθρώπους εκείνους που θα παρουσιάζουν τις εκπομπές. Και (όπως το κάνει ήδη) θα συνδέεται με την τηλεόραση για το όποιο ρεπορτάζ, με τους ακροατές του να προσπαθούν να μαντέψουν την εικόνα.

Δεν υπέγραψαν

Υπάρχει ακόμη μία παράμετρος των χθεσινών απολύσεων. Και οι τρεις δημοσιογράφοι είναι από εκείνους, τους ελάχιστους, που δεν υπέγραψαν τη μείωση του 10% στους μισθούς τους. Οχι βέβαια, δεν πιστεύω πως παρουσιάζεται τόσο εκδικητική η διεύθυνση του σταθμού. Αν και ο χαρακτηρισμός αυτός δεν θα ήταν και το πιο τραγικό που θα μπορούσε να τους προσάψει κάποιος...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ/ enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: