Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο Πολ Αλεν με τη θαλαμηγό στη Σαντορίνη

Paul Allen in 2005Image via WikipediaDarwin's Stokes Hill Wharf and Paul Allen's Ya...Image by kenhodge13 via FlickrTα ελληνικά πελάγη αρμενίζει ο Πολ Αλεν με την περίφημη θαλαμηγό του «Οctopus». Από το Ιόνιο βρέθηκε στο Αιγαίο, και μάλιστα στα θαλάσσια ύδατα της Σαντορίνης, εκεί απ’ όπου αν δεν περάσει κάθε χρόνο, δεν το έχει σε καλό, όπως λένε οι Σαντορινιοί.

Ο συνιδρυτής μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος της Αμερικής, είναι λάτρης της χώρας μας και την επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι με τη θαλαμηγό του, στην οποία φιλοξενεί φίλους του από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, αλλά και καλλιτέχνες.

Αφού έκανε τον γύρο της Κεφαλλονιάς, αγκυροβόλησε στο Φισκάρδο, όπου είχε να πάει από το 2009 (τότε μάλιστα στη συντροφιά του ήταν ο πολύ καλός του φίλος Μικ Τζάγκερ) και στη συνέχεια τράβηξε για το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Χθες το πρωί οι κάτοικοι της Οίας, απέναντι από την Καλντέρα, μόλις ξύπνησαν αντίκρισαν μεσοπέλαγα το γνώριμο γιοτ του Πολ Αλεν «Octopus», με μεγάλη συνοδεία ανδρών ασφαλείας, ενώ δύο - τρία ελικόπτερα που πετούσαν διακριτικά παρακολουθούσαν από τον αέρα τα βήματα του μεγιστάνα και των καλεσμένων του.

Το γιοτ του Πολ Αλεν, που στοιχίζει πάνω από 20 εκατ. δολάρια, είναι σήμα κατατεθέν και θεωρείται το τρίτο σε μέγεθος σκάφος στην παγκόσμια κατάταξη. Εχει μήκος 125 μέτρα, διαθέτει πλήρωμα εξήντα ατόμων, δύο ελικοδρόμια και ένα υποβρύχιο.

Ούτε ο Πολ Αλεν ούτε κανένας από τους καλεσμένους δεν βγήκε στη Σαντορίνη. Εμειναν στη μέση του πελάγους, ενώ κάποιοι από τους επιβαίνοντες, οι πιο τολμηροί, έκαναν τις βουτιές τους στο σημείο όπου προσάραξε το «Octopυς».

Οι υπόλοιποι έμειναν επάνω και ξεκούρασαν το βλέμμα τους χαζεύοντας τη μαγική θέα. Λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει τη θαλαμηγό και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποιους διάσημους φιλοξενεί σε αυτό το ταξίδι ο Πολ Αλεν.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/espresso
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: