Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ξεσηκώνονται στην ΕΡΤ για τα "λουκέτα"

Συγκέντρωση στην ΕΡΤ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αγία Παρασκευή, στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η ΠΟΣΠΕΡΤ, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, με θέμα συζήτησης τις θέσεις των εργαζομένων επί του σχεδίου του Υπουργού Επικρατείας για τις αλλαγές στην ΕΡΤ.

Προανήγγειλαν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη, επιστολές σε βουλευτές και από κοινού επεξεργασία των επόμενων κινητοποιήσεων και τη μορφή που αυτές θα έχουν. Παράλληλα θα επιδιώξουν το συντονισμό και τη συνεργασία και με συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, εκτός του χώρου των ΜΜΕ. Κοινή θέση των σωματείων των ΜΜΕ, όπως την εξέφρασαν οι εκπρόσωποί τους, μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων, ήταν η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και της ενημέρωσης. Ο Υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ υποστήριξε ότι αυτό που χρειάζεται είναι εξορθολογισμός.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM», ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι η εταιρεία εξορθολογίζεται και όταν γίνει αυτό η κυβέρνηση θα επανεξετάσει και το ανταποδοτικό τέλος, ενδεχομένως και εντός του 2011. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα υπάρχουν και εξοικονομήσεις από αποχωρήσεις προσωπικού - γιατί υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις - από τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων που θα είναι μεγάλη. Είχαμε 1.050 συμβασιούχους τον Δεκέμβριο του 2009, τώρα έχουμε 700. Μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, θα μειωθεί ο αριθμός στους 250. Και παράλληλα, υπάρχει και μείωση του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η τηλεόρασή μας θα πάψει να είναι κρατική - θα γίνει επιτέλους δημόσια. Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε κυβερνητική, κομματική τηλεόραση».

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι υποστηρίζει τον αγώνα της ΠΟΣΠΕΡΤ σχετικά με τη λειτουργία, την ανάπτυξη και την εξυγίανση της ΕΡΤ και απαιτεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.


Πηγές: NET, NET FM, www.ert.gr
Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: