Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ένας νεκρός στις ταραχές του Λονδίνου

Τον πρώτο νεκρό στις ταραχές του Λονδίνου ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Πρόκειται για έναν 26χρονο άντρα, που υπέκυψε στα τραύματά του από πυροβολισμό που δέχθηκε χθες στη συνοικία Κρόιντον. Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται στη βρετανική πρωτεύουσα οι χειρότερες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών. Oι βιαιότητες έχουν επεκταθεί σε δεκάδες συνοικίες του Λονδίνου, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στις πόλεις Λίβερπουλ, Μπέρμινχαμ και Μπρίστολ. Τουλάχιστον 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρία άτομα ύποπτα για «απόπειρα δολοφονίας» αστυνομικών. Για «εγκληματικότητα» μίλησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντ. Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Λονδίνο. Ο Κάμερον έδωσε εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης να αυξηθούν από 6.000 σε 16.000 άντρες.
Ένας 26χρονος άντρας, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας τραυματισμένος από σφαίρα στη συνοικία Κρόιντον του Λονδίνου, σε κρίσιμη κατάσταση, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δύο νεαροί που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, έχοντας στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα, συνελήφθησαν, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Εσπευσμένα επέστρεψε στο Λονδίνο από τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρωθυπουγός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, για ν' αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Σε τουλάχιστον 11 συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας εξακολουθούν να σημειώνονται λεηλασίες καταστημάτων, φωτιές σε κτίρια και συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές. Σε εικόνες κατεστραμμένης πόλης παραπέμπουν πολλοί δρόμου του Λονδίνου, στις χειρότερες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών και έναν μόλις χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει η πόλη.
"Οι ταραξίες πήραν τον έλεγχο, η αστυνομία τους παραδίδει τους δρόμους", γράφουν σήμερα οι Times του Λονδίνου, κάτω από τη συγκλονιστική φωτογραφία μιας γυναίκας που πηδάει από ένα κτίριο που φλέγεται.
Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 450 συλλήψεις στο Λονδίνο, μέσα σε τρεις μέρες, ενώ όπως ανακοίνωσε σήμερα, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες, καθώς η ανακοίνωση του θανάτου του 26χρονου άντρα αναμένεται να πυροδοτήσει κι άλλο την ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: