Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ιταλία: Πιθανός φόρος για τα κεφάλαια που επέστρεψαν από το εξωτερικό


Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να επιβάλλει επιπλέον φόρο επί των κεφαλαίων που επέστρεψαν από το εξωτερικό χάρη σε μια ευνοϊκή φορολογική μεταρρύθμιση.

Μεσημεριανά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξετάζει αναλυτικά το ενδεχόμενο να θεσπίσει νέα φορολόγηση, ύψους 1-2%, στα κεφάλαια που επανήλθαν εντός εθνικών ορίων, χάρη στην ρύθμιση που αποκλήθηκε «φορολογική ασπίδα» (Scudo Fiscale).

Από το 2009 μέχρι το 2010 «ξαναβρήκαν το δρόμο για τις ιταλικές τράπεζες», εκατόν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία είχαν μεταφερθεί, κατά τα προηγούμενα χρόνια, στο εξωτερικό, στις ελβετικές, κυρίως, τράπεζες.

Η ρύθμιση αυτή επέτρεψε την φορολόγηση του όλου ποσού με ποσοστό που θεωρήθηκε ιδιαίτερα συμφέρον και δεν ξεπέρασε το 5%.

Τώρα όμως, μετά τα δυο πακέτα μέτρων λιτότητας που ενέκρινε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ύψους 115 δισεκατομμυρίων ευρώ, όλα αναθεωρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: