Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Στο μυαλό του Βενιζέλου για τον ...ΟΠΑΠ

Στο υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με τον ΟΠΑΠ. Γιατί, αργά ή γρήγορα, θα κληθούν να απαντήσουν στην τρόικα, αφού η αποκρατικοποίηση του Οργανισμού κατείχε, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, περίοπτη θέση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο, ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας ψήφισε και ως υπουργός Οικονομικών καλείται να εφαρμόσει...

Φαίνεται, ωστόσο, ότι για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα, το συγκεκριμένο project είτε «το πάει για αργότερα» ή «το εγκαταλείπει εντελώς». Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει τις τελευταίες αποφάσεις του, σχετικά με την επιχείρηση, τις άδειες που θα εκμεταλλεύεται και τις ρυθμίσεις για τα «φρουτάκια» που προωθεί, από τη μια και από την άλλη την πρόθεση του να δει κάθε άλλη εναλλακτική λύση “αξιοποίησης” των εσόδων που μπορούν να προκύψουν από τον Οργανισμό;

Για παράδειγμα, πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έχει ζητήσει να εξετασθούν τα οφέλη από την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για μια λύση, την οποία είχε προτείνει και παλαιότερα και για κάποιους λόγους δείχνει να προτιμά.

Γενικότερα, τα δείγματα γραφής από την διαχείριση του κεφαλαίου “ΟΠΑΠ”, είναι μάλλον συγκεχυμένα στο υπουργείο Οικονομικών κι όλα αυτά, την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για τον επόμενο έλεγχο των επικεφαλής της τρόικας, στις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει ενώ το ίδιο ισχύει αναφορικά και με τον πρώτο απολογισμό που θα πρέπει να δοθεί από ελληνικής πλευράς σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο του β’ πακέτου βοήθειας προς τη χώρα μας.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: