Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

«Συμμαχία για την Ανάπτυξη» με τη Γερμανία.

Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ

«Με τη γερμανική κυβέρνηση χτίζουμε, μετά και την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου, μια Συμμαχία για την Ανάπτυξη. Εργαζόμαστε για να μετατραπεί το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας σε ένα σχέδιο για την ανάκαμψη και ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα, 25 Αυγούστου, με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, κ. Στέφαν Κάπφερερ.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει τα δύο υπουργεία για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και στην παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία. Συμφώνησαν επίσης το πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, κ. Ρέσλερ, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από μεγάλη αποστολή – περίπου 100 Γερμανών επιχειρηματιών- που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι λεπτομέρειες της επιχειρηματικής αποστολής του Οκτωβρίου θα εξειδικευθούν τον επόμενο μήνα κατά τη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γερμανικών Επιχειρήσεων(BDI) και του ΣΕΒ στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Όπως επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι βασικοί άξονες της ελληνογερμανικής συνεργασίας συνοψίζονται στα εξής σημεία:

1) Αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων χρηματοδότησης της ανάπτυξης, των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) και την αντίστοιχη Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε.

2) Χαρτογράφηση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει σήμερα η Ελληνική οικονομία για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων σε μια σειρά από τομείς που συνδέονται άμεσα με το μέλλον της χώρας και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, και τέλος

3) Παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης στους τομείς των εξαγωγών, του ανταγωνισμού και της εξασφάλισης ρευστότητας.

Από τη μεριά του, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέφαν Κάπφερερ εξέφρασε αρχικά το σεβασμό της γερμανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των πολιτών για τις προσπάθειες επίτευξης οικονομικής σταθεροποίησης στη χώρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο υπουργείων για την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. «Η χώρα έχει αμέτρητες δυνατότητες στους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, αλλά και της «κλασσικής» βιομηχανίας και αυτές τις ευκαιρίες πρέπει να προωθήσουμε και να αξιοποιήσουμε. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της από κοινού συνεργασίας μας και αυτός είναι και ο σκοπός της επερχόμενης επίσκεψης του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας, του κ. Ρέσλερ, τον Οκτώβριο στην Αθήνα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: