Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΕΡΤ: Το σχέδιο Μόσιαλου και τα σενάρια Ταγματάρχη

Τα αποκαλυπτήρια στο νέο κυβερνητικό σχέδιο συρρίκνωσης της κρατικής τηλεόρασης αναμένονται το πρωί της Πέμπτης στη διευρυμένη κυβερνητική επιτροπή, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα παρουσιάσει τα μέτρα παρέμβασης για την ΕΡΤ. Μέτρα που θα κρίνουν, όπως όλα δείχνουν, την παραμονή ή αποχώρηση στην ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Λάμπη Ταγματάρχη.

Ο ίδιος ο Λάμπης Ταγματάρχης, που βρισκόταν συνεχώς στην Αθήνα, ανέμενε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, τη στιγμή που τα σενάρια και οι φήμες για την έξοδό του από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οργίαζαν. Κατά μία πληροφορία, δεν αποκλείεται να καταργηθεί η διαρχία στην κρατική τηλεόραση, άλλος πρόεδρος, άλλος διευθύνων σύμβουλος, μοντέλο που είχε εφαρμόσει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος πριν από περίπου ένα χρόνο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, την ΕΡΤ θα αναλάβει εξολοκλήρου ο νυν πρόεδρος Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος συζήτησε για τις προτάσεις του επιχειρησιακού σχεδίου με τον Ηλία Μόσιαλο πριν από λίγες μέρες.

Επίσημα, η ανάθεση αρμοδιοτήτων για την εποπτεία των κρατικών μέσων (της ΕΡΤ, του ΑΠΕ, του ΙΟΜ και του εθνικού αρχείου) έγινε χθες με το Προεδρικό Διάταγμα αρ. 73. Στην ουσία ανακατανέμονται οι αρμοδιότητες, αφού στον μεν πρωθυπουργό μετακινούνται οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας ενημέρωσης, ό,τι, δηλαδή, αφορά την προβολή του κυβερνητικού έργου στο εξωτερικό και τον έλεγχο του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, στον δε υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της νέας γενικής γραμματείας μέσων ενημέρωσης και των κρατικών μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο Μόσιαλου, υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση των κρατικών μέσων», εντάσσει υπό την ομπρέλα της ΕΡΤ το ΑΠΕ, το ΙΟΜ και το έργο του εθνικού αρχείου, περιορίζει (καταργεί) τα τρία ψηφιακά κανάλια, περιορίζει τον αριθμό των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, βάζει λουκέτο στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια της ΕΤ3.

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ/espresso 

Δεν υπάρχουν σχόλια: