Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο παιδόφιλος του Facebook είχε και εγγόνια

Child PornographyImage via Wikipedia
Η απόλυτη φρίκη… Παιδόφιλος είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο Facebook δεκάδες φωτογραφίες με γυμνά αγόρια και κορίτσια, όμως το συγκλονιστικό είναι πως όλα τα αποτρόπαια και νοσηρά φωτογραφικά ενσταντανέ των ανηλίκων έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό.

Οι έρευνες των αντρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν επικεντρωθεί πλέον στο να εντοπίσουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ώστε να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο 55χρονος δράστης τράβηξε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες ή να ομολογήσει πού τις βρήκε. Επίσης, οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος ερευνούν με μεγάλη σοβαρότητα το ενδεχόμενο ο 55χρονος αγρότης να έχει εμπλακεί ακόμα και σε υποθέσεις παιδεραστίας.
Αλλωστε, δεν είναι δυνατόν να μην ερευνηθεί το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος μέσω της σελίδας που είχε δημιουργήσει στο Facebook να «ψάρευε» ανήλικα αγόρια και κορίτσια, με τα οποία έρχονταν στη συνέχεια σε επαφή σε ραντεβού που ίσως κανόνιζε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η είδηση έσκασε σαν βόμβα και ήταν πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτών στην κλειστή κοινωνία της επαρχιακής πόλης της βόρειας Ελλάδας στην οποία κατοικεί ο 55χρονος αγρότης. Αλλωστε, ο κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος ευυπόληπτος ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για το παραμικρό σχόλιο στη μικρή κοινωνία της πόλης όπου ζούσε.

Οπως πρώτη η «Espresso» αποκάλυψε με χθεσινό της δημοσίευμα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας είχε εξαπολύσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό παιδόφιλων στην επαρχία και, συγκεκριμένα, στη βόρεια Ελλάδα. Από τις έρευνες βρέθηκαν τέσσερα άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ υπό έρευνα βρίσκονται άλλες τέσσερις περιπτώσεις. Ομως, αυτή που ξεχώρισαν αμέσως οι αστυνομικοί ήταν η υπόθεση του 55χρονου αγρότη.

Μέσω του ειδικού συστήματος TLO, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψαν σελίδα στο Facebook στην οποία ο χρήστης είχε αναρτήσει δεκάδες φωτογραφίες ανήλικων αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας ακόμα και κάτω των 4 ετών, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο ανατριχίλα ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς του συγκεκριμένου τμήματος.

Αμέσως μόλις εντόπισαν τη σελίδα, έστειλαν αίτημα άρσης του απορρήτου στην αμερικανική εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση της εταιρείας - όσον αφορά τα στοιχεία του συγκεκριμένου χρήστη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έκπληξη διαπίστωσαν πως ο χρήστης της σελίδας με το νοσηρό περιεχόμενο ήταν ένας 55χρονος αγρότης από πόλη της βόρειας Ελλάδας. Οταν πια είχαν διαπιστωθεί τα στοιχεία του μεσήλικα αγρότη, κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στη συγκεκριμένη πόλη της βόρειας Ελλάδας, εντόπισε το σπίτι του και πραγματοποίησε έρευνα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Εκεί οι έμπειροι «Ράμπο» του Διαδικτύου ανακάλυψαν αποθηκευμένο στον σκληρό δίσκο του αγρότη υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και φωτογραφίες ανήλικων αγοριών και κοριτσιών που είναι εμφανέστατα τραβηγμένες σε περιοχές της Ελλάδας.
«Πρόκειται για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας και ιδιαίτερα γνωστό άτομο στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, καθώς είναι μεγαλοαγρότης. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά μάς έχει συγκλονίσει είναι το γεγονός πως ο άνθρωπος αυτός είναι παππούς. Εχει δηλαδή εγγόνια, τα οποία μάλιστα λατρεύει», λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με μεγάλη πείρα σε παρόμοιες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή που οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έμπαιναν στο σπίτι του 55χρονου αγρότη, συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη έβαζαν τέλος στη δράση ενός άλλου 55χρονου ο οποίος είχε αναστατώσει τη συμπρωτεύουσα, αφού μέσω Διαδικτύου «ψάρευε» ανήλικα παιδιά και τους έκλεινε ραντεβού σε ερημικές περιοχές. Και σε αυτή την περίπτωση το εφαλτήριο για την ανατριχιαστική δραστηριότητα του δεύτερου 55χρονου ήταν το Facebook.

Επειτα από την αποκάλυψη αυτών των δύο σοβαρών υποθέσεων παιδοφιλίας και παιδεραστίας, και με δεδομένο το γεγονός πως οι δυο περιοχές στις οποίες διαμένουν οι δράστες δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να εξετάσουν ένα συγκλονιστικό ενδεχόμενο: οι δύο κατηγορούμενοι να γνωρίζονταν και να είχαν δημιουργήσει έναν στενό δεσμό μεταξύ τους, με απώτερο σκοπό την αποπλάνηση ανηλίκων!


Espressonews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: