Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο Ελληνας hacker που "διέλυσε" το FBI ανοίγει τα φτερά του!

Σε ηλικία δεκαέξι χρόνων χαρακτηρίστηκε από το FBI και την Interpol ως κυβερνοτρομοκράτης. Επικηρύχθηκε και επί δύο χρόνια οι διωκτικές αρχές όλου του κόσμου τον αναζητούσαν εναγωνίως. Σήμερα, στα δεκαοκτώ του ο Ελληνας χάκερ που έθεσε σε συναγερμό τους πάντες άφησε πίσω του τις εισβολές και άνοιξε το δικό του μαγαζί στο Διαδίκτυο.

Για δύο ολόκληρα χρόνια οι μεγαλύτερες αστυνομίες του κόσμου ασχολούνταν με τον πιτσιρικά από τον Αγιο Δημήτριο αφού είχε καταφέρει να εισβάλει στα αρχεία του FBI και να τινάξει στον αέρα τα ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Interpol στη Λυών της Γαλλίας.

Τελικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Στην Αθήνα έφτασαν αμέσως πράκτορες των δύο μεγάλων υπηρεσιών για να γνωρίσουν από κοντά τον «μάγο» του Διαδικτύου. Μάλιστα, δεν ήταν και λίγες οι μεγάλες επιχειρήσεις που θέλησαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 18χρονο εξπέρ των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκείνος όμως για άλλη μία φορά επέλεξε να είναι αφεντικό του εαυτού του.

Δημιούργησε διαδικτυακό κατάστημα με gadgets για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτές τις μέρες, δε, όπως ανέφεραν στην «Espresso» άνθρωποι του περιβάλλοντός του, κάνει διακοπές σε νησί του Αιγαίου, αλλά παράλληλα σχεδιάζει και τα επόμενα επιχειρηματικά του σχέδια.

Αλλωστε τον Σεπτέμβριο θα μιλήσει με δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Επίσης, θα έχει ακόμη μία συνάντηση με τους ειδικούς του FBI, για μια συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των αμερικανικών υπηρεσιών να «προσλαμβάνουν» τους χάκερ που καταφέρνουν να σπάσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Το ενδιαφέρον τους για τον Αλέξανδρο από τον Αγιο Δημήτριο έχουν εκφράσει και οι ελληνικές αρχές. Οπως λέει στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας, «τέτοια μυαλά είναι κρίμα να εγκαταλείπουν τη χώρα. Γιατί να μην του δοθεί μια ευκαιρία, την αξίζει άλλωστε, γιατί είναι πραγματικά διάνοια στους υπολογιστές».

Ο 18χρονος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του δημιούργησε άριστες σχέσεις με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, αλλά και με τον αστυνομικό που κατάφερε να σπάσει τον κώδικα ασφαλείας που είχε δημιουργήσει. Μάλιστα, ακόμη και τώρα έχουν πολύ συχνή επικοινωνία.

Ο Αλέξανδρος περιμένει τώρα να τελειώσει με τις δικαστικές του εκκρεμότητες για να ανοίξει τα φτερά του. Ο μέτριος μαθητής που δεν διάβαζε γιατί ασχολούταν 24 ώρες το 24ωρο με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανέλαβε από πολύ νωρίς να συντηρεί την οικογένειά του καθώς έχασε σε πολύ μικρή ηλικία τον πατέρα του. Ετσι ανέλαβε εκείνος την ευθύνη της οικογένειας αφού η μητέρα του εργαζόταν περιστασιακά. Τώρα όμως το μέλλον του 18χρονου αναμένεται λαμπρό.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ/ ΕΣΠΡΕΣΣΟ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: