Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

H ανεργία επηρεάζει την άσκηση

Η κατάσταση της απασχόλησης επηρεάζει το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά... η επίδραση είναι διαφορετική για τα δυο φύλα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η έρευνα διεξήχθη από το Αντιγηραντικό Ινστιτούτο των Η.Π.Α. σε 5000 ανθρώπους και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine.

Συγκριτικά οι γυναίκες σε καθιστικές εργασίες είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας τις καθημερινές, συγκριτικά με τις άνεργες γυναίκες. Οι διαφορές αυτές ωστόσο δεν παρατηρούνταν τα Σαββατοκύριακα. Επίσης παρατηρήθηκε ότι το 22% των ανδρών και το 30% των γυναικών σε «καθιστικά» επαγγέλματα είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας σε σύγκριση με όσους απασχολούνταν σε πιο δραστήρια επαγγέλματα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με πλήρη απασχόληση ανεξάρτητα του αν έκαναν καθιστική εργασία, είχαν υψηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε σύγκριση με τους άνεργους άνδρες.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνεργοι, ιδιαίτερα οι άνδρες, καθώς και εκείνοι με καθιστικά επαγγέλματα, ιδιαίτερα οι γυναίκες, θα πρέπει να αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου. Επιπλέον, η άσκηση θα τονώσει το ηθικό των ανδρών που αναζητούν εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: