Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

110 απολύσεις στην ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική - 7 από το ΑΤΤΙΚΑ Θεσ/νίκης - 18 από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ

Σε 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες έχει προχωρήσει το σωματείο εργαζόμενων στις εισπράξεις στην «Εθνική Ασφαλιστική» (μέλος του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας) ενάντια στις απολύσεις που ανακοίνωσε η εργοδοσία.

Χτες πρώτη μέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Η εργοδοσία αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους και έφθασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία για να κατεβάσει πανό που είχαν αναρτήσει μπροστά στα γραφεία με σύνθημα ενάντια στις απολύσεις.

Οι απολύσεις φθάνουν τις 110. Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν πάνω από δέκα χρόνια ως εισπράκτορες με συμβάσεις έργου. Με άλλα λόγια, ασφαλίζονται οι ίδιοι, σαν να είναι «εργολάβοι» και τώρα που απολύονται δεν δικαιούνται αποζημιώσεις, ούτε επίδομα ανεργίας.

Εφτά εργαζόμενους από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης απέλυσε προχτές η διοίκηση του ομίλου «ΑΤΤΙΚΑ» του μεγαλοεπιχειρηματία Βγενόπουλου.

Σε 18 απολύσεις εργαζομένων από το κεντρικό κατάστημα στην Οδό Πανεπιστημίου, στην Αθήνα, προχώρησε η διεύθυνση της επιχείρησης βιβλιοπωλείων «Ελευθερουδάκης», επικαλούμενη την κρίση και τη μετακόμιση του καταστήματος σε διπλανό κτίριο.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες απολυμένοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον Ιππόδρομο, απαιτώντας να ανακληθούν οι εκατοντάδες απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.


Πηγη: ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: