Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα εποχή για την Κύπρο με τη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Κύπρος με τις έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου στην Οικονομική Αποκλειστική της Ζώνη(ΑΟΖ). Μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ακόμη και σήμερα ή αύριο, θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση στο οικόπεδο 12, που έχει "βαπτιστεί" με το όνομα "Αφροδίτη", της κυπριακής ΑΟΖ.
Πρόκειται για εγχείρημα ιστορικής σημασίας όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή μας. Η γεώτρηση θα αρχίσει παρά τις απειλές που εκτοξεύει εδώ και ένα μήνα η Άγκυρα, οποία προχώρησε ένα ακόμη βήμα με νορβηγικό ερευνητικό πλοίο, δίδοντας το στίγμα της αντίδρασης της. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πόντισε καλώδια στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου για να δείξει πως προετοιμάζεται για τις δικές της έρευνες, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα διεκδικεί περιοχές εντός της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου. Η Άγκυρα έκανε διάβημα στην Ε.Ε. και στα κράτη μέλη της υποστηρίζοντας ότι οι κυπριακές έρευνες θα "ενταφιάσουν" τις προσπάθειες λύσης του κυπριακού και ζητά να παρέμβουν προς την Λευκωσία για να "παγώσουν" οι έρευνες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: