Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

1,35 δισ. ευρώ στα... πόδια τους !

Η οικονομική κρίση δεν αγγίζει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Τουλάχιστον αυτούς που αντλούν δύναμη από πετροδολάρια, ρούβλια, μεγάλες εταιρείες ή τη μεγάλη δημοτικότητά τους.

Το ιλιγγιώδες ποσό των 1,35 δισ. ευρώ δαπάνησαν οι ομάδες των τριών σπουδαιότερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, του αγγλικού, του ιταλικού και του ισπανικού στη μεταγραφική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και στην απαρχή της προσαρμογής των συλλόγων στο νέο οικονομικό περιβάλλον που προσπαθεί να δημιουργήσει η UEFA με το οικονομικό «ευ αγωνίζεσθαι», οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ξόδεψαν 548 εκατ. ευρώ που είναι κατά 33% αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και διπλάσιο από το 2006.
Περίπου 500 εκατ. ευρώ ήταν η δαπάνη των ιταλικών συλλόγων και κοντά στα 350 εκατ. ευρώ των ισπανικών.
Παρεμπιπτόντως και οι τρεις χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι δαπάνες πέντε ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, οι δύο του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ και Σίτι, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Αρσεναλ, αποτελούν το 66% του συνολικού ποσού που ξόδεψαν οι αγγλικοί σύλλογοι στις μεταγραφές.
Η Μάντσεστερ Σίτι που ελέγχεται από τον σεΐχη Μανσούρ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις μεταγραφές, έχοντας δαπανήσει κοντά στα 92 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση του Αργεντινού Σέρχιο Αγκουέρο και του Γάλλου Σαμίρ Νασρί.
Η μεγάλη έκπληξη στις μεταγραφές ωστόσο ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν που υποστηρίζεται από καταριανά κεφάλαια και ξόδεψε 89 εκατ. ευρώ.
Οι αγγλικοί σύλλογοι με πρώτη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστρεψαν την προσοχή τους περισσότερο στους νεαρούς άγγλους παίκτες για τους οποίους δαπάνησαν κοντά στα 190 εκατ. ευρώ που αποτελεί το 34% της συνολικής δαπάνης.
Εν μέσω συζητήσεων για τον διπολισμό του ισπανικού πρωταθλήματος και την περιορισμένη ανταγωνιστικότητα που προκαλεί η τεράστια ισχύς της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, αποδεικνύεται πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κινείται με δύο ταχύτητες.
Πίσω από τη βιτρίνα με τα δυνατά φώτα κρύβεται ένα ποδόσφαιρο φτωχό που προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με δανεικά.
Δεκάδες ομάδες, ανάμεσά τους σχεδόν το σύνολο των ελληνικών και όχι απαραίτητα δευτεροκλασάτες που όμως έχουν ξεμείνει από ρευστό, ενισχύθηκαν αποκτώντας παίκτες δανεικούς ή που έμειναν ελεύθεροι. Και βεβαίως μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη θα αποκτηθούν κι άλλοι που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο ταμείο ανεργίας. Οπως για παράδειγμα ο Βαγγέλης Μόρας που αποδεσμεύτηκε από την Μπολόνια.
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αναγκάστηκε να επιστρέψει δανεικός από τη Σιένα στη Σανταντέρ παρά το γεγονός ότι η ισπανική ομάδα τού χρωστά χρήματα από την περσινή σεζόν, προκειμένου να μη μείνει ανενεργός. Αλλωστε όπως λέει. «στη ζωή δεν είναι τα πάντα το χρήμα».
ΤΑ ΝΕΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: