Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου από την Κύπρο

Photo of Egemen Bagis, Turkish Minister for EU...Image via WikipediaΣτον ισχυρισμό ότι είναι παράνομο να κάνει η Κύπρος έρευνα για πετρέλαιο σε ύδατα που δεν της ανήκουν επανήλθε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, σε δηλώσεις που έκανε στην τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, εκτοξεύοντας εμμέσως νέες απειλές.

“Γι' αυτό υπάρχει ο στόλος”, είπε ο Μπαγίς και πρόσθεσε ότι «στο παρελθόν η Ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε».

“Είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν. Η Τουρκία θα κάνει στο έπακρο χρήση όλων των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα που διακρίνει την Τουρκία”, σημείωσε.

Στην παρατήρηση του συντάκτη ότι κατά τις έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν, πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου είχαν σπεύσει στην περιοχή, ο Μπαγίς είπε: “Γι΄αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το στρατό μας και εκπαιδεύσαμε τους στρατιώτες”.

Kαι συμπλήρωσε ότι "στο παρελθόν η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε".

Με την αναφορά αυτή, ο κ. Μπαγίς παρέπεμψε εμμέσως στην κρίση με τους ρωσικούς πυραύλους S-300. Η Τουρκία απειλούσε τότε ότι αν το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα εγκατασταθεί στην Κύπρο "θα αντιδράσει χωρίς όριο" και τελικώς είχε επιτύχει να μεταφερθούν οι S-300 στην Κρήτη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: