Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Καθηγητές Πανεπιστημίου δεν δήλωσαν 1,8 εκατ. ευρώ στην εφορία


Φοροδιαφυγή χιλιάδων ευρώ από πανεπιστημιακούς δασκάλους αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ Ηπείρου, μετά από έλεγχο στον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων για έρευνα που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγχρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περίπου 300 πανεπιστημιακοί που διδάσκουν στα περισσότερα ιδρύματα της χώρας δεν δήλωσαν στην εφορία, τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν πρόσθετες αποδοχές τους για τη συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα.

Ο διευθυντής σχεδιασμού και προγραμματισμού ελέγχων των κεντρικών υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο καθώς πάνω από 300 καθηγητές Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και 60 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ έλαβαν χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, απέκρυψαν στις φορολογικές τους δηλώσεις τις πρόσθετες αποδοχές που έλαβαν. Η απόδειξη της απόκρυψης των πρόσθετων αποδοχών από τους 300 πανεπιστημιακούς δασκάλους έγινε μετά από διασταύρωση των φορολογικών τους δηλώσεων και των χρηματικών μεριδίων που έλαβαν από τον ειδικό λογαριασμό για τη συμμετοχή τους στα ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με στοιχεία από το ΣΔΟΕ, οι κρυφές πρόσθετες αποδοχές από τον ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι κατ’ άτομον 6.000 ευρώ ετησίως και ήδη το σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει αντίστοιχους ελέγχους και διασταυρώσεις και σε άλλους ειδικούς λογαριασμούς κονδυλίων έρευνας που διατηρούν τα περισσότερα πανεπιστήμια.

Όσον αφορά τους 300 καθηγητές, ήδη το ΣΔΟΕ έχει αποστείλει στις εφορίες, όπου υπάγονται, εκθέσεις για τον καταλογισμό προστίμων και προσαυξήσεων σε βάρος τους, για φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: