Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ζητούσαν τόκο 700% από επιχειρηματία

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε ένας επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης στα χέρια δύο αδερφών εκβιαστών και τοκογλύφων, οι οποίοι τον κράτησαν όμηρο και του ζητούσαν τόκο 700% για τα χρήματα που του είχαν δανείσει!

Εγκέφαλος της υπόθεσης ομηρίας ήταν ένας 35χρονος, με συνεργό τον 21χρονο αδερφό του, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο εφιάλτης για τον 43χρονο επιχειρηματία άρχισε τον φετινό Ιούνιο, όταν πούλησε ένα φορτηγό στον 35χρονο έναντι του ποσού των 17.000 ευρώ. Ωστόσο, οι οφειλές του ίδιου προς την τράπεζα εμπόδισαν να μεταβιβαστεί έγκαιρα το όχημα προς τον αγοραστή. Το αποτέλεσμα ήταν ο 35χρονος να απειλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη σωματική ακεραιότητα του επιχειρηματία, ώστε να αποκτήσει την κυριότητα του φορτηγού.

Επιπλέον, προθυμοποιήθηκε ο 35χρονος να δανείσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ προς τον επιχειρηματία και το οποίο αντιστοιχούσε στα χρήματα που απαιτούνταν για να αρθεί η παρακράτηση της κυριότητας του οχήματος από την τράπεζα. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε και η μεταβίβαση του φορτηγού. Το θέμα, όμως, δεν τελείωσε εκεί, αφού ο 35χρονος απαίτησε στη συνέχεια τοκογλυφικά από το θύμα του να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ για τα 2.000 ευρώ που του είχε δανείσει!

Στις 8 Αυγούστου τα δύο αδέλφια συνάντησαν τον 43χρονο, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και πήγαν σε μία μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή της Σταυρούπολης. Εκεί χρησιμοποίησαν βία σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αδυνατούσε να ανταποκριθεί στον τοκογλυφικό δανεισμό και τον ανάγκασαν να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση με την οποία μεταβίβαζε το Ι.Χ. του σε έναν συγγενή του 35χρονου.

Υστερα από καταγγελία όμως του εργολάβου, το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έτσι συνελήφθη ο 35χρονος, όταν προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει τα 14.000 ευρώ που απαιτούσε. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ως άμεσος συνεργός και ο 21χρονος αδελφός του δράστη. Σε βάρος των δύο αδερφών σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, τοκογλυφία και άλλα αδικήματα, ενώ οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ/ espresso
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: