Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Σαμαράς: «Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε οικονομική καθίζηση»

Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική καθίζηση και έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή εκλογών και υποστήριξε ότι θα πείσει την τρόικα για την ορθότητα των προτάσεών του και δεν θα χάσει δόση από το δάνειο για τη διάσωση της χώρας.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση του πως αν γίνει κυβέρνηση θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο.
Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε κλείσει τρία χρόνια μέσα στα οποία η ελληνική οικονομία θα έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρόσθεσε.
«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που (η κυβέρνηση) δεν έχει αντιληφθεί, δεν έχει βγει στην αγορά να δει τα λουκέτα και τις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν. Δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανέργους, στον απλό άνθρωπο, τον οικογενειάρχη που δεν ξέρει πώς θα ζήσει τα παιδιά του».
Οι άμεσες προτεραιότητες
Αναφερόμενος στις άμεσες προτεραιότητές του, καθώς το πακέτο της ΝΔ για να εφαρμοστεί «χρειάζεται χρόνο, ενώ η τρόικα ζητά άμεσα μέτρα», είπε ότι είναι οι εξής:

1. Επαναδιαπραγμάτευση για εκκίνηση της οικονομίας
2. Μείωση του σπάταλου κράτους
3. Ισχυρό συμβολισμό ότι το εννοούμε όταν λέμε για αποκρατικοποιήσεις
4. Ορισμός της ελληνικής ΑΟΖ και εκμετάλλευσή της
5. Νόμος για την ιθαγένεια - «είναι και αυτό οικονομικό θέμα και θα μπορούσε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης να λυθεί με οικονομικό όφελος».
Στην κυβέρνηση έγιναν φορολάτρες Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στην κυβέρνηση έχουν γίνει φορολάτρες. «Πείτε ένα βιβλίο οικονομικών που προτείνει αύξηση φόρων στην ύφεση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο; Ζήσαμε τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα. Δεν αρμέγουν την αγελάδα την σκοτώνουν».

Ακόμη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι την ίδια ώρα διορίζει από την πίσω πόρτα 25.000 ανθρώπους και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση είνια «αιχμάλωτη, ανίκανη να πιάσει τους στόχους της».
Αναρωτήθηκε, δε, αν «υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει πως αυτή η πολιτική μπορεί να περπατήσει;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «ερασιτεχνική μπλόφα του Βενιζέλου με την τρόικα» και υπογραφή συμφωνίας φιάσκο με την Φινλανδία για τις εγγυήσεις.

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


ΠΥΡ ομαδόν κατά του Σαμαρά από τα κόμματα της Αριστερας. Πρώτη αντέδρασε η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη που τόνισε:

"Το εναλλακτικό πρόγραμμα της ΝΔ εξαντλείται σε γενικόλογες υποσχέσεις, χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας η πρόταση της διαφορετικής πολιτικής που επαγγέλλεται. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δώσει εξηγήσεις για τη στάση των ευρωπαϊκών συγγενικών κομμάτων της ΝΔ, τα οποία έχουν τη βασική ευθύνη για την πορεία της Ε.Ε. και της ελληνικής οικονομίας, με την πολιτική που επιβάλλει το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο".

 Aleka PaparigaImage by karpidis via FlickrΤο ΚΚΕ σημειώνει: «Με την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή. Η πρόταση της ΝΔ οδηγεί επίσης το λαό στην χρεοκοπία, με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την «εργασιακή εφεδρεία», αποτελεί την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή».


Ο ΑΛέξης Τσίπρας στον ΚορυδαλλόImage by karpidis via FlickrΚαι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς αποτελεί το φερετζέ της συνέχισης της ίδιας κατά βάση πολιτικής με αυτήν της σημερινής κυβέρνησης». Άλλωστε, οι προτάσεις της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως η πολιτική της συνιστά απόχρωση της ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: