Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Windows 8 έρχονται με πλακίδια και θα τρέχουν παντού

Η παράδοση λέει πως για κάθε νέα έκδοση των Windows η Microsoft φροντίζει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, και στα Windows 8 οι παλιές συνήθειες δεν ξεχνιούνται.
Αν και η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν θα βγει στα ράφια των καταστημάτων πριν περάσουν από το ημερολόγιο αρκετοί μήνες του 2012, η Microsoft μάζεψε την περασμένη εβδομάδα προγραμματιστές από όλο τον κόσμο για να τους δείξει τα Windows 8.
Κρίνοντας απ' όσα διαβάσαμε, οι προσκεκλημένοι του συνεδρίου «Windows 8 Build» έδειξαν τουλάχιστον θετικοί για τη νέα έκδοση. Φαίνεται πως μετά τα Windows 7 -τα οποία διαδέχτηκαν τα όχι ιδιαιτέρως επιτυχημένα Vista-, η Microsoft συνεχίζει σε έναν καλό δρόμο με τη νέα έκδοση, στην οποία υπάρχουν αρκετές αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό τους.
Πρώτα πρώτα, τα Windows 8 (υπόσχεται η Microsoft) θα τρέχουν παντού, από κινητά τηλέφωνα μέχρι «έξυπνες» τηλεοράσεις. Φυσικά το εύρος αυτό περιλαμβάνει τόσο τους επίπεδους όσο και τους συμβατικούς, σταθερούς και φορητούς, υπολογιστές. Επιπροσθέτως, η Microsoft θα υποστηρίζει πλέον τους επεξεργαστές ARM (σε φορητές συσκευές), ενώ σε επίπεδο αισθητικής μάλλον καλούμαστε να ξεχάσουμε τα «παράθυρα» που ξέραμε.
Σε γενικές γραμμές, η Microsoft υιοθετεί μια αισθητική «πλακιδίων» που παραπέμπει στις συσκευές με οθόνες αφής, ενώ υπόσχεται πως η εγκατάσταση (εικάζουμε και η απεγκατάσταση;) περιφερειακών συσκευών θα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Επίσης, τα Windows 8 θα μπορούν να λειτουργήσουν με τις υπηρεσίες «νέφους» της Microsoft και, αν σας ενδιαφέρει, θα έχουν καλύτερη υποστήριξη για λειτουργία σε υπολογιστές με 2 ή περισσότερες οθόνες.

Στα μέσα του 2012
Λέγαμε νωρίτερα πως τα Windows 8 θα εμφανιστούν έτοιμα προς χρήση κάποια στιγμή προς τα μέσα του 2012, αλλά μην απορήσετε αν το χρονοδιάγραμμα «κοντύνει» στα γρήγορα.
Η Samsung φέρεται να έχει έτοιμο επίπεδο υπολογιστή για τα Windows 8 και με δεδομένη τη νομική της διένεξη με την Apple για τα μοντέλα της με Android, δεν αποκλείεται να «βγάλει» συσκευή με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft νωρίτερα.
Εάν συμβεί αυτό, θα αποτελεί εξαιρετική πρωτοτυπία, με δεδομένη την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Microsoft με τις διαδοχικές αναβολές. 


enet
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: