Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Διπλή επίθεση δέχθηκε ο Σαμαράς από Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στην πολυκατοικία της ελληνικής Δεξιάς, με τους ενοίκους να περνούν στην εποχή του «σκληρού ροκ». Μετά την κατά μέτωπο επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη κατά του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασαν στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας κεραυνούς κατά του προέδρου της ΝΔ.
Από το γαλάζιο επιτελείο απέφυγαν να κλιμακώσουν τη σύρραξη και παρέπεμπαν στις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά από τη ΔΕΘ - περί «καιροσκοπισμού» της Ντ. Μπακογιάννη και «λαϊκισμού» του Γ. Καρατζαφέρη, με τους οποίους ο ίδιος δεν πρόκειται να συνεργαστεί. Στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, απέδιδαν τη διπλή επίθεση που δέχθηκε ο Αντ. Σαμαράς αφενός στη «δημοσκοπική πίεση» που δέχεται η Δημοκρατική Συμμαχία και, αφετέρου, στον φόβο του ΛΑΟΣ ότι εξαντλείται ο ζωτικός χώρος του κόμματος από τον νέο σχεδιασμό της ΝΔ, ο οποίος δεν αγνοεί το «πατριωτικό φρόνημα» των πολιτών, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
 
Σε κάθε περίπτωση, η Ντ. Μπακογιάννη έστειλε χθες σαφές μήνυμα στη Λεωφόρο Συγγρού ότι βγαίνει από τα χαρακώματα και προχωρεί πλέον και από την πλευρά της σε μετωπική επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ. Κατηγόρησε ευθέως τον Αντ. Σαμαρά (Βήμα 99.5) για «ακροδεξιά στροφή», για ««εθνικοσιαλιστική αντίληψη» και για «λαϊκισμό που παρόμοιος δεν υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη», και πρόσθεσε: «Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη λαϊκή Δεξιά. Αλλο να αγαπάς την πατρίδα σου και άλλο να την εκμεταλλεύεσαι και να πηγαίνεις στην πατριδοκαπηλία, που διαφέρει πολύ από τον πατριωτισμό».
Με σκληρή επίθεση κατά του Αντ. Σαμαρά αντέδρασε και ο Γ. Καρατζαφέρης. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ επικαλέστηκε τις εσωκομματικές τριβές που προκαλεί ο σχεδιασμός του προέδρου της ΝΔ, για να αποφανθεί ότι ο Αντ. Σαμαράς πως «είναι αρχηγός χωρίς κόμμα». Αλλά προχώρησε και σε προσωπικά χτυπήματα, με προφανή στόχο να οξύνει ακόμη περισσότερο τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γαλάζια πολυκατοικία: «Ο κ. Σαμαράς έμεινε εκτός πολιτικής σχεδόν δέκα χρόνια, όταν απέτυχε το πείραμα της Πολιτικής Ανοιξης. Θέλω να μου πει τι έκανε, πώς έζησε αυτά τα δέκα χρόνια. Είναι δυνατόν να υπάρχει ένας άνθρωπος που ζει δέκα χρόνια χωρίς να κάνει τίποτα; Η χώρα δεν παραδίδεται σε ανθρώπους τού τίποτα...».

«ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.Την ίδια ώρα πάντως, επιτελικά στελέχη της ΝΔ παραπέμπουν στις δημοσκοπήσεις και στο καθαρό προβάδισμα που καταγράφει το κόμμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ επενδύουν και στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία από τα νέα οικονομικά μέτρα. Στη Λεωφόρο Συγγρού ετοιμάζονται για σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση στο πεδίο της εργασιακής εφεδρείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πόρτα της επαναπρόσληψης όσων απολυθούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα παραμείνει ανοικτή από τη ΝΔ. «Το κόμμα δεν θα θεωρήσει ως απολυμένους όσους βγουν στην εργασιακή εφεδρεία και από τη δεξαμενή τους θα καλύψει τα κενά που θα προκύψουν στη Δημόσια Διοίκηση», έσπευσε να διαμηνύσει o αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Νικολόπουλος.
ΤΑ ΝΕΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: