Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα σοκ αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή

Μέτρα φωτιά για εργαζόμενους στο Δημόσιο, συνταξιούχους και φορολογούμενους, αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων και χρονική επέκταση επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων μέχρι το 2014. Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα.

Σε εργασιακή εφεδρεία εντός του 2011 θα τεθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ οι κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα περικοπούν κατά 20%.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 55 ετών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση 40% για το τμήμα της σύνταξης που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ και μέχρι να φτάσουν την ηλικία των 55 ετών.

Η εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης αναβάλλεται για το επόμενο έτος, ενώ το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 5.000 ευρώ, ενώ υπήρχε πρόταση για μείωση στις 6.000 ευρώ.

Τέλος, το ειδικό τέλος ακινήτων που θα εισπράττεται με χρονικό ορίζοντας το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: