Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Aνύπαρκτο θέμα τα περί απαιτήσεων μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής

Απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στις βλακείες (..επιεικώς) που πρωτοδημοσιεύθηκαν στο zougla.gr και αναδημοσιεύουν τις τελευταίες ώρες εκατοντάδες sites και blogs στο Eλληνικό διαδίκτυο.

«Aνύπαρκτο θέμα» χαρακτηρίζει η ΕΤΕ τα περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, με αφορμή πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΤΕ τονίζει ότι... μετά την εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής το 1932 από την Εθνική οι μετοχές της ακυρώθηκαν [...] και οι απαιτήσεις τους «ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν».

Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζεται «μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή».

«Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί», συμπληρώνει η τράπεζα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: