Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ρευστό το ευρωπαϊκό σκηνικό

Jean-Claude Trichet - World Economic Forum Ann...Image by World Economic Forum via Flickr Κινούμενη άμμος αποδεικνύεται το ευρωπαϊκό οικονομικό και πολιτικό τοπίο, αφού καθημερινά αναδεικνύονται παράμετροι που αλλάζουν τις ισορροπίες. Κεντρική θέση στο κάδρο έχει η κρίση χρέους, η οποία επιδεινώνεται όσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες κωλυσιεργούν και δεν παίρνουν τολμηρές αποφάσεις, ώστε να βρεθούν μπροστά από τις αγορές.
Το θέμα που απασχολεί, περισσότερο ίσως κι από την κρίση χρέους, είναι η επιτοκιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δέχεται πιέσεις να ρίξει τα επιτόκια. Το λεγόμενο «σκιώδες» συμβούλιο της ΕΚΤ, μία επιτροπή 15 οικονομολόγων που παρακολουθούν τις εξελίξεις, απέκτησε πρόσωπο και δια του Τζούλιαν Κάλοου ζητά «μείωση επιτοκίων κατά μισή μονάδα στην Ευρωζώνη για να διασφαλιστεί ότι περιορίζεται το ρίσκο μίας νέας ύφεσης».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: