Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλούν όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο Ραγκούση οι ταξιτζήδες

Σε επικίνδυνα μονοπάτια μοιάζει να μπαίνει 
η κόντρα μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της κυβέρνησης, καθώς... ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος, εξαπέλυσε ευθεία απειλή σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Ο κ. Λυμπερόπουλος, κατά την ομιλία του το βράδυ της Τρίτης σε ιδιοκτήτες ταξί που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, προανήγγειλε νέο γύρο κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα και απείλησε ότι ο κλάδος θα «στοχοποιήσει όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίσουν το νομοσχέδιο και θα έχουν την αντιμετώπιση που θα έχει και ο ίδιος ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ έκανε ακόμη λόγο για «συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο μεθοδεύεται από εκείνους που έχουν ρημάξει την Ελλάδα τόσα χρόνια». «Δεν είναι η ταξιτζήδες το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι οι ταξιτζήδες που δεν ξέρουν τι πάει να πει πόνος και οικογένεια», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει τα πάντα». Επιπλέον, ζήτησε και από την αστυνομία να «αντισταθεί στην κυβερνητική λαίλαπα», ενώ υπογράμμισε πως σήμερα καταπατείται το Σύνταγμα.

Τέλος, ο κ. Λυμπερόπουλος, προανήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα καθώς και συγκέντρωση έξω από την γερμανική πρεσβεία στις 29 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα».
Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, που είπε πως «ο κ. Ραγκούσης να ξέρει πως στο θέμα των ταξί θα είμαστε απέναντί του 100%», αλλά και ο βουλευτής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Βασίλης Οικονόμου, που ανέφερε ότι «είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα που δίνετε. Θα είμαστε κοντά σας και εντός αλλά και εκτός Βουλής». Τέλος χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι σωματείων ταξί και άλλων σωματείων (φορτηγά, ΕΘΕΛ, ΓΣΕΕ) που δήλωσαν την συστράτευσή τους με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Αντίδραση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις απειλές του κ. Λυμπερόπουλου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ταξί και γνωστού στελέχους της Ν.Δ., κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, και οι απειλές που εκτόξευσε εναντίον του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, και των βουλευτών, είναι απαράδεκτες. Ο κ. Λυμπερόπουλος οφείλει να γνωρίζει ότι στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι βουλευτές λειτουργούν τηρώντας το Σύνταγμα και με πλήρη ελευθερία συνείδησης». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν ακόμη ότι θα συμμετάσχουν αποφασιστικά στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε το Υπουργείο Υποδομών έτσι ώστε, όπως επισημαίνουν, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου να ανταποκρίνονται στην ανάγκη να μπουν κανόνες στη λειτουργία των ταξί.

«Στόχος μας, είναι η διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες, καθώς και εργασία με ασφαλείς προοπτικές για τους ιδιοκτήτες ταξί», καταλήγουν.

Ανακοινώσεις και από ΝΔ, ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει απολύτως οποιαδήποτε δήλωση, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, που έχει σκοπό να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση βουλευτών», εξέδωσε άμεσα και η Νέα Δημοκρατία, μετά την απειλή του κ. Λυμπερόπουλου περί στοχοποίησης βουλευτών.

Αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία, όμως, στρέφεται και κατά της ΝΔ, εξέδωσε και η Δημοκρατική Συμμαχία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο ‘φίλος Θύμιος’ του κ. Σαμαρά που ‘στοχοποιεί’ την ελεύθερη έκφραση των Ελλήνων βουλευτών είναι μεγαλοπαράγοντας της ΝΔ. Στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς έχει δείξει ότι διαγράφει άμεσα βουλευτές και στελέχη που διαφωνούν μαζί του. Τον κ. Λυμπερόπουλο τον φοβάται ή στην ουσία συμφωνεί μαζί του;».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: