Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κουβέλης: "Εκλογές τώρα - Δεν αποκλείω την πτώχευση"

"Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος από την πολιτική και κοινωνική πίεση", δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας και τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

"Είχα - είπε- και τώρα έχω πολύ περισσότερο την εκτίμηση ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να αναδείξει τις εκλογές ως την αναγκαστική λύση διεξόδου και κυρίως διέξοδο από μια κοινωνική πίεση η οποία υφίσταται και η οποία θα μεγεθυνθεί στη βάση και των αδυσώπητων μεγεθών που θα προσδιορίζουν μια κατάσταση χρεοκοπίας.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για δεινή και αδιέξοδη οικονομική κατάσταση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι "το ενδεχόμενο μιας πτώχευσης, θα σημάνει γενικότερες ανακατατάξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Είπε: "Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο. Είμαστε σε εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση ως χώρα. Βεβαίως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το ενδεχόμενο μιας πτώχευσης της Ελλάδας θα σημάνει γενικότερες ανακατατάξεις όχι μόνο στον ευρωπαϊκό νότο αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κατά τούτο θεωρώ ότι η πολιτική διαπραγμάτευση μετά την αποχώρηση της τρόικας είναι άκρως αναγκαία και χωρίς καθυστέρηση. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες που έχει σε σχέση με όλα εκείνα που προσδιορίζουν την αδιέξοδη οικονομική της πολιτική".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε ακόμα ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, σχετικά με τα ζητήματα της ύφεσης και των αναδιαρθρώσεων που δεν έγιναν.

'Βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις. Και οι εξελίξεις αυτές είναι σε συνάρτηση με τη δεινή, όσο και αδιέξοδη οικονομική κατάσταση που υπάρχει. Ο μήνας Σεπτέμβριος και με αιωρούμενη την έκτη δόση του δανείου, είναι πιθανό να σημάνει πάρα πολλά πράγματα και στο πολιτικό επίπεδο. Πέραν αυτού υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που έχει σχέση με διαπιστωμένες αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό και από τους σχεδιασμούς οι οποίοι υπήρξαν. Αυτό έχει σχέση με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης αναφορικά με τα ζητήματα της ύφεσης, αλλά και των αναδιαρθρώσεων οι οποίες δεν έγιναν.

Εκείνο που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό είναι η προώθηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος με πενταετή ορίζοντα στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων και μεγεθών, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε σύμπραξη με τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ. Το δεύτερο που έπρεπε να υπάρξει είναι μια τόνωση της αγοράς, με μείωση όλων των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ, που καταγράφει δυσοίωνες εξελίξεις για την αγορά και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός του δημοσίου τομέα θα έπρεπε να έχει γίνει, με προστασία των εργασιακών σχέσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: