Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θεραπευτική η παρουσία των «κολλητών» φίλων

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Developmental Psychology» δείχνει ότι η παρέα με τους κολλητούς μας είναι άκρως θεραπευτική καθώς και ότι κάθε φορά που αισθανόμαστε πιεσμένοι είναι καλό να μιλάμε σε φίλους αντί να καθόμαστε και να ξεφυσάμε.

Αρκεί και μόνο η παρουσία τους για να ελαττώσει το στρες σας και να μας κάνει να αισθανθούμε πολύ καλύτερα.

«Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι πως δεν αρκεί να μιλήσει κανείς σε οποιονδήποτε φίλο του. Πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος του», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ράιαν Άνταμς, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε παιδιά, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν πως τα ευρήματά της ισχύουν και για τους εφήβους και τους ενήλικες. Για να διερευνήσουν την επίδραση της φιλίας, ο δρ Άνταμς και οι συνεργάτες του ζήτησαν από 103 παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών να συμπληρώνουν καθημερινά, επί τέσσερις μέρες και πέντε φορές την ημέρα ένα ημερολόγιο, βαθμολογώντας πως ένιωθαν για ό,τι τους είχε συμβεί τα τελευταία 20 λεπτά, αλλά και για τον εαυτό τους.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η παρουσία και μόνο του «κολλητού» τους, περιόριζε δραστικά τις σωματικές επιδράσεις των αρνητικών εμπειριών τους, ενώ ταυτόχρονα τα ενίσχυε την αυτοεκτίμησή τους.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι φιλίες εξυπηρετούν πολύ σημαντικούς ρόλους τόσο από κοινωνικής, όσο και από συναισθηματικής και νοητικής πλευράς, ενώ παράλληλα αποτελούν και πηγή ψυχαγωγίας και συντροφικότητας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: