Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις προς την Κύπρο

Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan.Image via WikipediaΚλιμακώνει τις προκλήσεις και τις απειλές της η Τουρκία στην έναρξη γεωτρήσων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου από τη Λευκωσία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Αγκυρα θα μπορούσε να αρχίσει έρευνες στη Μεσόγειο σε συνεργασία με τη «Βόρεια Κύπρο», όπως αποκάλεσε τα Κατεχόμενα.

«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε τις εργασίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά, λίγη ώρα πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να τερματίσει αμέσως τις εργασίες για εξεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ανέφερε ακόμη πως οι έρευνες της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας, μπορεί να ξεκινήσουν την ερχόμενη βδομάδα, προσθέτοντας ότι το ερευνητικό πλοίο θα συνοδεύσουν τουρκικά πολεμικά πλοία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: