Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Carmina Burana" με Φραγκούλη


O Mάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 26 Σεπτεμβρίου, σε έναν ρόλο-πρόκληση, για να μας χαρίσει μια μοναδική ερμηνεία στο έργο «Carmina Burana» με τις ανεξάντλητες φωνητικές του δυνατότητες.

Το δημοφιλές έργο του Carl Οrff «Carmina Burana» θα παρουσιαστεί με τη σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ, της Μικτής Χορωδίας του δήμου Αθηναίων και της Παιδικής Χορωδίας Rosarte, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.


Το έργο του Carl Orff θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της δυτικής συμφωνικής μουσικής του 20ού αιώνα. Γράφτηκε το 1937 και πρόκειται για μια καντάτα που υμνεί τον έρωτα, εμπνευσμένη από μεσαιωνικά ποιήματα του 13ου αιώνα, γραμμένα στα λατινικά.

Από τις πρώτες πρόβες ο Μάριος Φραγκούλης ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ρόλου εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Οι σπουδές του άλλωστε στο κλασικό τραγούδι αποτελούν εγγύηση. Μαζί του επί σκηνής η Λουκία Σπανάκη στον ρόλο της σοπράνο και ο ταλαντούχος Νίκος Σπανός στον ρόλο του κόντρα τενόρου.

Στη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου θα υπάρξει υποτιτλισμός ώστε να μπορέσει το κοινό να παρακολουθήσει και το περιεχόμενο του έργου. Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί εισαγωγικά και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Σατυρικόν» του Πετρώνιου σε πρώτη εκτέλεση, ειδική παραγγελία για τη συναυλία, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζόμενων «Επάνοδος».

news-piper.blogspot.com

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: