Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας για τον «καταδότη» λαθρέμπορου ναρκωτικών



ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τη μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δοθεί ποτέ στην Πολιτεία της Βικτώριας θα εισπράξει ο άνθρωπος που έδωσε πληροφορίες στην αστυνομία για τη σύλληψη του μεγάλου λαθρέμπορου ναρκωτικών, Τόνι Μόκμπελ, (είχε συλληφθεί στην Ελλάδα) την στιγμή που ο τελευταίος, εκμεταλλευόμενος «παραθυράκι του νόμου» θα υποστηρίξει ότι είναι αθώος για την διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα ο πληροφοριοδότης που, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, είναι άτομο που προέρχεται από τη συμμορία του Μόκμπελ, εκτός από την επικήρυξη που ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο δολάρια, έχει απαλλαγεί απ' όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν για συμμετοχή σε συμμορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κάποιες πληροφορίες δεν αποκλείουν πάντως ο πληροφοριοδότης να βρίσκεται στην Ελλάδα όπου είχε εντοπιστεί ο Μόκμπελ και εκδόθηκε στην Αυστραλία.

Η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δοθεί μέχρι σήμερα από την αστυνομία της Βικτώριας σε τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι $100.000 το 1991, ενώ βρίσκονται σε ισχύ άλλες 10 επικηρύξεις του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Τώρα ο ίδιος ο Μόκμπελ εκμεταλλευόμενος ένα "παράθυρο" του νόμου προσέφυγε στην δικαιοσύνη, όπου θα υποστηρίξει ότι είναι αθώος.

Ο Μόκμπελ αρχικά αποδέχθηκε την ενοχή του για διακίνηση ναρκωτικών και έτσι αποφεύχθηκε μια πολυδάπανη δίκη.

Όπως έγινε γνωστό τώρα ορισμένοι αστυνομικοί έκαναν έγγραφες καταθέσεις χωρίς να ορκιστούν. Νομικά αυτές οι καταθέσεις δεν έπρεπε να ληφθούν υπ' όψη.

Τώρα ο Μόκμπελ θέλει να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να υποστηρίξει ότι είναι αθώος.
Αν το αίτημά του γίνει δεκτό θα δικαστεί μόνο για τις τρεις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε και όχι για τις επτά που του απαγγέλθηκαν στην αρχή και ορισμένες αποσύρθηκαν όταν δέχθηκε να δηλώσει "ένοχος".


Ο Τόνι Μόκμπελ δεν ήρθε «ανοργάνωτος» στην Ελλάδα. Για πολλές μέρες οι ελληνικές αρχές διερευνούσαν το laptop του, αλλά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός γνωστού Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, στη ναυτιλιακή εταιρεία του οποίου ο «βαρόνος του εγκλήματος» φέρεται να είχε κάνει επενδύσεις. Ο γκριζομάλλης επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ζήσει στην Αυστραλία, είναι ο άνθρωπος που παραχώρησε στον γκάνγκστερ ένα πολυτελές 4x4 για να κυκλοφορεί έως ότου αγόρασε την πανάκριβη Mercedes SLK και έτρωγε συχνά μαζί του σε πολυτελή παραλιακά εστιατόρια. Έπιναν μαζί καφέ στα «Δελφίνια» όταν οι Έλληνες αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μόκμπελ, αλλά ισχυρίζεται ότι τον γνώριζε ως «Στίβεν Πάπας», όπως έγραφε και το -πλαστό- διαβατήριό του.

Γνωρίστηκαν πριν από ένα μήνα στη Γλυφάδα και ο «Πάπας» του είπε ότι ήθελε να επενδύσει σε μια ελληνική επιχείρηση. Λίγες μέρες αργότερα ο Ελληνας έστησε μια ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία ο Μόκμπελ θα συμμετείχε ως «σιωπηλός επενδυτής», προφανώς με χρήματα από τη διακίνηση ναρκωτικών που θα του έστελναν συνεργάτες του από την Αυστραλία για να τα «ξεπλένει! Η εταιρεία είναι ακόμη στα χαρτιά… Ο «χοντρός Τόνι», όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του, σχεδίαζε να μείνει για πάντα στην Ελλάδα. Άλλωστε, εδώ γεννήθηκε η έξι μηνών κόρη του Ρενέ, που απέκτησε με τη Μαγκουάιρ, η οποία έχει και άλλη μια κόρη -την 11χρονη Μπρίτανι- από προηγούμενο γάμο. Ζούσε σε μια πολυτελέστατη μεζονέτα στη Γλυφάδα πληρώνοντας ενοίκιο 2.000 ευρώ! Είχε, όμως, παραγγείλει ακριβά έπιπλα λέγοντας στην εταιρεία που τα αγόρασε ότι θα τους ειδοποιούσε εν καιρώ σε ποια διεύθυνση θα τα έστελναν κι αυτό σημαίνει ότι σκόπευε να αγοράσει σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: