Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Στην ουρά για 460 ευρώ - Κάλυπτε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο!

- Εξευτελισμός των ανέργων που περίμεναν για ώρες
- Στο 16,5% η ανεργία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Κάποιοι έχουν μοναδικό εισόδημα αυτό το επίδομα ανεργίας και με τα χρήματα αυτά καλύπτουν τα έξοδα ενός ολόκληρου μήνα. Αλλά ακόμα κι αυτό το ελάχιστο που έχουν το δικαίωμα να εισπράξουν από το ελληνικό κράτος θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν για να το πάρουν.

Χθες κάποιοι από αυτούς ήταν στο Σύνταγμα και διαδήλωναν. Σήμερα έπρεπε να στηθούν στην ουρά για να πάρουν το εξευτελιστικό ποσό των 460 ευρώ. Το λεγόμενο και επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Στην χώρα που βασανίζεται από την οικτρή οικονομική κατάσταση, ακόμα και τις εποχές τις λεγόμενης ευημερίας το επίδομα ανεργίας ήταν εξευτελιστικό. Σε άλλες χώρες που σήμερα μας κατηγορούν για σπατάλη τα επιδόματα ανεργίας ήταν και ίσως ακόμα να είναι τριπλάσια και εξασφάλιζαν στους πολίτες μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Σήμερα, λοιπόν, οι ουρές κάλυπταν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.
Και οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ δυστυχώς θα γίνουν ακόμα περισσότερο με χιλιάδες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να προστίθενται κάθε μήνα στις μαύρες λίστες της ανεργίας.
Αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι από αυτούς ΔΕΝ θα βρούν δουλειά την επόμενη χρονιά και το επίδομα κάποια στιγμή θα διακοπεί, τον πιάνει απελπισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: