Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Λίστες αναμονής για πετρέλαιο θέρμανσης

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκονται από το Σάββατο, οπότε και επρόκειτο να αρχίσει η διανομή του, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος οι πρώτες παρτίδες να ξεκινήσουν να εκτελωνίζονται από τα διυλιστήρια προς το τέλος της εβδομάδας.
 
Αν και το βράδυ της Παρασκευής η δεκαήμερη απεργία των τελωνειακών που είχε αρχίσει το πρωί της ίδιας ημέρας με στόχο να συνεχιστεί μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη, εντούτοις το Σάββατο ο κλάδος αποφάσισε 24ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα, ενώ προσανατολίζεται να ανακοινώσει μία ακόμη 24ωρη για αύριο Τρίτη. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι οι δύο αυτές 24ωρες απεργίες θα κολλήσουν, όπως παραδέχονται και οι εκπρόσωποι του κλάδου, στη 48ωρη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για Τετάρτη και Πέμπτη, επομένως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίσει να εκτελωνίζεται από τα διυλιστήρια την Παρασκευή.

Η ΖΗΤΗΣΗ. Ολα αυτά, σε μια περίοδο που η ζήτηση για πετρέλαιο λόγω της επιδείνωσης του καιρού τόσο στη Νότια όσο και στη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη. Πρατηριούχοι, διανομείς και εταιρείες εμπορίας δέχονται βροχή τηλεφωνημάτων τα τελευταία 24ωρα από καταναλωτές για παραγγελίες, αλλά απαντούν να αφήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να μπουν σε λίστα αναμονής, αφού η διανομή πετρελαίου θέρμανσης δεν έχει ακόμη αρχίσει. Εφόσον μάλιστα η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές εξακολουθήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τις επόμενες ημέρες, υπάρχει ο κίνδυνος, όταν μέσα στην εβδομάδα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις πετρελαίου, να έχουν δημιουργηθεί λίστες αναμονής, με συνέπεια οι εταιρείες να μην μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές εγκαίρως και να υπάρξουν καθυστερήσεις. Οσο για τις τιμές διάθεσης του πετρελαίου, ουδείς τις γνωρίζει, αφού εκτελωνισμοί ακόμη δεν γίνονται, σύμφωνα ωστόσο με τις εκτιμήσεις υπολογίζονται από 89 έως 93 λεπτά το λίτρο.

ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ. Στο μεταξύ, ούτε ημέρες διήρκεσε το πλαφόν στα καύσιμα, καθώς χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε την άρση από σήμερα της επιβολής του. Αιτία, σύμφωνα με το υπουργείο, ότι οι τελωνειακοί έβαλαν νερό στο κρασί τους και τελικά δεν θα τραβήξουν την απεργία τους μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει. Σημειωτέον ότι σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή του πλαφόν ήταν υψηλότερη από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, επιτρέποντας σε βενζινοπώλες να ανεβάσουν το κόστος στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο. «Παρακολουθούμε κι ελέγχουμε την εξέλιξη των τιμών καθημερινά και σε κάθε περίπτωση, που κριθεί αναγκαίο, θα παρέμβουμε και πάλι για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού», αναφέρει το υπουργείο σε χθεσινή του ανακοίνωση.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: