Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κλείνουν τα λιμάνια στην Κύπρο

Δεν έγινε τελικά κατορθωτό μέσα από τις διαπραγματεύσεις να αποφευχθεί μια νέα εργατική αναταραχή στους λιμενικούς χώρους, αφού η αντιπαράθεση τωνσυντεχνιών των λιμενικών υπαλλήλων και των αρμοδίων της Αρχής Λιμένων και του Υπουργείου Οικονομικών, σε σχέση με το αίτημα τους που έχει να κάνει με την ανέλιξη σε συνδυασμένες κλίμακες Α2 -Α5 και Α7, δεν βρήκε γέφυρα συνεννόησης.

Mε αυτά τα δεδομένα, οι δύο πλευρές οδηγούνται πλέον σε σύγκρουση, με αποτέλεσμα να αναμένονται απεργιακά μέτρα από πλευράς συντεχνιών ΣYAΛK, ΣHΔHKEK-ΠEO, OMEΠEΓE-ΣEK, και ΔEOK, προκειμένου να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των επηρεαζόμενων μελών τους.

H διαφορά προσέγγισης και η αρνητική στάση της εργοδοτικής πλευράς να δρομολογηθεί λύση στο πρόβλημα της επιταχυνόμενης ανέλιξης των λιμενικών υπαλλήλων, όπως υποστηρίζουν οι συντεχνίες, επέφερε την πλήρη διαφωνία, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να οδηγηθούν σε πλήρες ναυάγιο.

Συγκεκριμένα, οι διαφορές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, με αρμοδίους της Αρχής Λιμένων και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, προσδιορίζονται σύμφωνα με τις συντεχνίες στην άρνηση ουσιαστικά της εργοδοσίας να προχωρήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος τους και πιο συγκεκριμένα της επιταχυνόμενης ανέλιξης των λιμενικών υπαλλήλων στις μισθοδοτικές κλίμακες Α2 -Α5 και Α7.

Oι συντεχνίες επέδειξαν υπομονή, υπευθυνότητα και «άντεξαν εδώ και τρία χρόνια τον εμπαιγμό και το ροκάνισμα του χρόνου από πλευράς αρμοδίων», δήλωσε ο Μιχάλης Σπύρου, γενικός γραμματέας της συντεχνίας των λιμενικών υπαλλήλων ΣΥΑΛΚ, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη συγκαλέσει για μεθαύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού, με σκοπό να γίνει ενημέρωση των υπαλλήλων και να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: