Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Αγανακτισμένοι» στα μηχανάκια

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου οι όπου Γης «αγανακτισμένοι» δίνουν ραντεβού στις πλατείες των μεγάλων πόλεων του πλανήτη. Στη χώρα μας κάποιοι από αυτούς θα φθάσουν πάνω σε δύο τροχούς. Οι «Μοτοσυκλετιστές Εν Δράσει»  οργανώνουν τις δικές τους μοτοπορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. «Στην πόλη μας ως τώρα έχουμε τουλάχιστον 100 συμμετοχές είτε από ανεξάρτητους δικυκλιστές είτε από λέσχες» λέει ο κ. Γιώργος Χατζητάσκος από τη Θεσσαλονίκη.

 Στη συμπρωτεύουσα η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Α' ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης στις πέντε το απόγευμα, θα περιπλανηθεί μέσα στην πόλη και θα καταλήξει να ενωθεί με τους υπόλοιπους αγανακτισμένους που θα βρίσκονται στο Λευκό Πύργο. «Θα υπάρχουν δίκυκλα όλων των ειδών από "παπάκια" μέχρι μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού»συμπληρώνει.


«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι κατά κάποιο τρόπο ένα ορεκτικό για τη μεγάλη πορεία της 19ης Οκτώβρη» σχολιάζει από την πλευρά του ο κ. Θοδωρής Μαρινέλης, ένας από τους Αθηναίους «αγανακτισμένους» μοτοσυκλετιστές που θα πάρουν μέρος στην πορεία με αφετηρία το ΣΕΦ και τερματισμό το Σύνταγμα. «Στη διαδρομή θα μοιράσουμε φέιγ βολαν. Στη μοτοπορεία του Ιουνίου συμμετείχαν τουλάχιστον 250 δίκυκλα, ελπίζω τώρα η συμμετοχή να είναι τουλάχιστον ανάλογη».

Κοινές απόψεις σε δύο τροχούς
Σε μια ομάδα που βασική συγκολλητική ουσία είναι ότι όλοι οδηγούν... μηχανή πόσο εύκολο είναι να βρεθούν κοινές απόψεις; «Ολοι διαφωνούμε με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα τους τελευταίους μήνες. Και επίσης όλοι συμφωνούμε ότι από το να κάθεσαι στον καναπέ σου καλύτερα να κάνεις κάτι. Η μοτοπορεία είναι απλά ένας τρόπος για να περάσουμε με ένα θεαματικό και ουσιαστικό τρόπο το μήνυμα μας», λέει ο κ. Μαρινέλης. Ο ίδιος δίνει κάθε εβδομάδα το «παρών» στις λαϊκές συνελεύσεις της πλατείας Συντάγματος, συνελεύσεις που προφανώς δεν συγκρίνονται σε όγκο με τις αντίστοιχες του καλοκαιριού. «Νομίζω ότι δύσκολα θα ξαναδούμε κάτι τέτοιο, πρέπει από εδώ και πέρα η δράση να πάρει άλλες πιο στοχευμένες μορφές», σχολιάζει.

Οι ελληνικές πόλεις δεν θα είναι οι μοναδικές όπου θα υπάρξει παρουσία ελλήνων «Μοτοσυκλετιστών εν δράσει». «Ενας από εμάς θα συμμετάσχει και στη μοτοπορεία που θα γίνει στις Βρυξέλλες» τονίζει ο κ. Μαρινέλης.
Στους επόμενους στόχους των μοτοσυκλετιστών εν δράσει είναι μια μοτοπορεία με συμμετοχές απ' όλη την Ελλάδα και τελικό προορισμό την Αθήνα και την Πλατεία Συντάγματος.

Ολα αυτά σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι αποκτούν την καταρχήν ιδιότητα που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στην πορεία, εκείνη… του δικυκλιστή. «Εμένα ούτως ή άλλως δεν μου αρέσει η οδήγηση αυτοκινήτου», λέει ο κ. Χατζητάσκος. «Ομως είναι πάμπολλοι οι άνθρωποι στην πόλη που έχουν πλέον πουλήσει - όσοι βρήκαν αγοραστή - ή απλά εγκαταλείψει το αυτοκίνητό τους για χάρη των μηχανών μικρού κυβισμού ή ακόμα και του ποδηλάτου». 
το βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: