Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν τις επιλογές των γυναικών στους άντρες

Ο γάμος σας μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο αν γνωρίσατε τη γυναίκα σας ενώ εκείνη … έκανε χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Ενώ μπορεί να μην νιώθουν πολύ μεγάλη έλξη ή σεξουαλική ικανοποίηση από τους άντρες τους, όσες γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια είναι γενικότερα πιο ευχαριστημένες από άλλες πτυχές του γάμου τους, όπως η οικονομική τους κατάσταση και η πίστη στο σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Τα αντισυλληπτικά χάπια «ισορροπούν» τις ορμόνες των γυναικών για περισσότερο από ένα μήνα, και τις διατηρούν σε επίπεδα όπως αυτά που «επικρατούν» στα μη γόνιμα στάδια του κύκλου τους.

Η μη χρησιμοποίηση χαπιού σημαίνει ότι τα επίπεδα των ορμονών μεταλλάσσονται, προκαλώντας συναισθηματικές αλλαγές βάζοντας σε «προτεραιότητα» τη… φυσική έλξη.

Ερευνητές ρώτησαν 2.500 γυναίκες από διάφορες χώρες για διάφορους τομείς στη σχέση τους με τους βιολογικούς πατεράδες των πρώτων τους παιδιών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the Royal Society B». Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούσαν να επηρεάσουν την επιλογή της γυναίκας σε σχέση με τον ποιον διαλέγει για άντρα της.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Craig Roberts, από το πανεπιστήμιο Stirling ανέφερε ότι: «Τα αποτελέσματα δείχνουν μερικές θετικές και μερικές αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών όταν μια γυναίκα συναντά για πρώτη φορά το σύντροφό της. Αυτές οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, μπορεί να είναι λιγότερο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους σχέση, αλλά είναι περισσότερο ικανοποιημένες από άλλα στοιχεία αυτής.

Ως ένα γενικό συμπέρασμα, οι σχέσεις των γυναικών που γνωρίζουν τους συζύγους τους ενώ κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, διαρκούν περισσότερο (κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερο) και έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: