Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η σημασία του πρωινού για τα παιδιά

O τρόπος διατροφής των παιδιών παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην πνευματική, όσο και στην σωματική του ανάπτυξη. Επομένως θέτει και τις βάσεις για μια μετέπειτα καλή και υγιή ενήλικη ζωή. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε για μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή ειδικά στο σχολείο όπου περνούν τα παιδιά μεγάλο κομμάτι της ημέρας. Ένα καλό πρωινό δυναμώνει το μαθητή, του δίνει ενέργεια.

Ένα πλήρες πρωινό βοηθάει το μαθητή να ξυπνήσει καλύτερα. Να αποκτήσει διάθεση και όρεξη αλλά να αυξηθούν επίσης οι επιδόσεις του μέσα στην τάξη. Σύμφωνα με έρευνες, όταν το παιδί τρώει καλό πρωινό, έχει μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης και βελτιώνεται η απόδοσή του στο μάθημα και στις εξετάσεις. Συμπέρασμα όλων αυτών, είναι ότι πρέπει να αφιερώνονται 10-15 λεπτά για το πρωινό του.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν στο πρωινό μενού του μαθητή γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή μέλι, ψωμί με μαρμελάδα ή μέλι, τοστ με γαλοπούλα αλλά με χαμηλά λιπαρά. Επίσης ένα φρούτο ή ένας χυμός είναι καλά συνοδευτικά του πρωινού.

Η ισορροπημένη και σωστή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα. Τα βασικά διατροφικά συστατικά που έχει ανάγκη ένας μαθητής τα βρίσκει σε πολλές τροφές. Οι πρωτεΐνες, πρέπει να καλύπτουν το 10-15% της διατροφής του μαθητή. Οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμο που δίνει ενέργεια σε κάθε δραστηριότητα του οργανισμού, είτε σωματική είτε πνευματική. Το μεγαλύτερο μέρος τις διατροφής του παιδιού πρέπει να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες.

Το γιαούρτι είναι η καλύτερη επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Προσφέρει ασβέστιο και πρωτεΐνες, βασικά συστατικά στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

Συνοπτικά το καθημερινό μενού του μαθητή μας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

-Ψωμί
-Δημητριακά
-Ρύζι ή Μακαρόνια
-3-4 φρούτα
-Σαλάτα σε κάθε κυρίως γεύμα
-Γαλακτοκομικά
-Κρέας (λευκό ή κόκκινο)
-Αβγό

Δεν υπάρχουν σχόλια: