Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Επίκεινται διώξεις για την τραγωδία στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»

Την ad hoc Επιτροπή της Βουλής ενημερώνει σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας για το πού βρίσκεται το θέμα των ποινικών διώξεων σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί. Η Βουλή και ειδικότερα οι αρχηγοί των κομμάτων παρακολουθούν από την αρχή την υπόθεση, γι’ αυτό και τώρα ζήτησαν ενημέρωση για το τελικό στάδιο της που είναι και το κυριότερο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το ποιοι δικαιολογείται να διωχθούν ποινικά, αφού απαιτείται η μελέτη εκατοντάδων καταθέσεων, σύγκριση εγγράφων και παράλληλη σύγκριση του πορίσματος της Αστυνομίας με αυτό του Πόλυ Πολυβίου.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο κ. Κληρίδης έχει αναθέσει τη μελέτη όλου του μαρτυρικού υλικού σε ομάδα νομικών της Νομικής Υπηρεσίας που ενδεχομένως να χειριστεί σε κατοπινό στάδιο την παρουσίαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Διώξεις δεν αναμένονται πριν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρώτα θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για να προχωρήσει να κατηγορήσει γραπτώς όλους όσους θα αποφασισθεί ότι υπέχουν ευθύνη και στη συνέχεια θα καταχωρηθούν οι υποθέσεις στο Δικαστήριο.

Ως γνωστόν η Αστυνομία είχε εισηγηθεί την ποινική δίωξη 14 προσώπων, μεταξύ των οποίων δύο τέως υπουργών, ενός Γενικού Διευθυντή και μια σειρά από αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: