Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Παρέλαση με διαμαρτυρίες

Εν μέσω διαμαρτυριών αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Παρέμβαση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων με μαύρες σημαίες και πανό που θα αναγράφει «Το σχολείο πεθαίνει, η ζωή μας καταστρέφεται και οι δουλειές μας χάνονται» προγραμματίζουν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι καθηγητές αναμένεται μάλιστα να παραστούν στην παρέλαση φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Σχετικό κάλεσμα έχει απευθύνει ήδη η ΟΛΜΕ και η πρόταση έχει υιοθετηθεί από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

«Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την επέτειο της νίκης στον αντιφασιστικό αγώνα και θυμίζουν ότι, όπως τότε ειπώθηκε ένα τεράστιο ''όχι'' από τους λαούς της Ευρώπης στο φασισμό και με το πρόγραμμα Μπέβεριτζ θεμελιώθηκε μέσα στον πόλεμο η προοπτική του κοινωνικού κράτους, έτσι και τώρα λέμε ένα δεύτερο μεγάλο ''όχι'' στη διάλυση του κοινωνικού κράτους», τόνισε ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ – Θ, Τριαντάφυλλος Τρανός.

13 σχολεία

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, και την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Η μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στην οδό Τσιμισκή (με αφετηρία τη Διαγώνιο), ενώ θα προηγηθεί (10 π.μ.) κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού από μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Το «παρών» στην παρέλαση θα δώσουν μαθητές από 13 σχολεία και συγκεκριμένα από το 33ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το 28ο Γυμνάσιο, το 32ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο Τούμπας, το 1ο Πειραματικό Λύκειο αλλά και από τα ιδιωτικά διδακτήρια Καλαμαρί, 1ο Ανατόλια, Αριστοτέλειο, Γερμανική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη. Επίσης, θα συμμετάσχουν και τμήματα σημαιοφόρων γυμνασίων, λυκείων, επαγγελματικών λυκείων και επαγγελματικών σχολών.

αggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: