Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Την έκαιγαν ζωντανή και γελούσαν

Εικόνες που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον εφιάλτη, που κόβουν την ανάσα.

Η είδηση για τη 18χρονη Ελληνίδα που κάποιοι σατανιστές ήθελαν να τη θυσιάσουν έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, αλλά όσα ειπώθηκαν μέσα στο δικαστήριο μετά τη σύλληψη των τεσσάρων αγοριών για το κακό που έκαναν στην Κίρστι Θεολόγου ξεπερνούν κάθε όριο. Αυτά τα κτήνη ήθελαν να σκοτώσουν και μάλιστα το απολάμβαναν.

Την έκαιγαν ζωντανή και γελούσαν. Την έβλεπαν να σφαδάζει από τους πόνους και το απολάμβαναν. «Γέλα μ’ αυτό» της είπε ο ένας από τους δράστες, τη στιγμή που την περιέλουζε με βενζίνη και της πετούσε το αναμμένο σπίρτο. Ηταν η αντίδρασή του για το γέλιο του 18χρονου κοριτσιού, δευτερόλεπτα νωρίτερα, όταν χόρευαν παρέα.

Η αφήγηση της τραγικής μάνας Σίλβια Θεολόγου στο δικαστήριο προκάλεσε σοκ σε δικαστές και κοινό, όχι όμως στους δράστες, που κοιτούσαν απαθείς, καθισμένοι στο εδώλιο των κατηγορουμένων. «Χόρευαν, όταν η Κίρστι ένιωσε να βρέχεται από κάποιο υγρό. Προτού προλάβει να αντιδράσει, ένιωσε να την τυλίγουν οι φλόγες» είπε η μητέρα και πρόσθεσε: «Η κόρη μου προσπάθησε να πάρει ανάσα, αφού ένιωσε να πνίγεται. Εκείνο όμως που κατάφερε ήταν η φωτιά να μπει στα σωθικά της και να κάψει τον λάρυγγα και τους πνεύμονές της».

Η Σίλβια Θεολόγου δεν άντεξε να συνεχίσει την αφήγηση, ξέσπασε σε κλάματα και παίρνοντας βαθιά ανάσα επανέλαβε αυτό που πιστεύει πάνω απ’ όλα: ότι το παιδί της θα τα καταφέρει.

«Δίνει τη μάχη και θα γυρίσει κοντά μας» είπε προσθέτοντας πως η κατάσταση ξεπερνά τις αντοχές της. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα. Προσεύχομαι μόνο» είπε, σπεύδοντας να σημειώσει το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνουν άνθρωποι άγνωστοι, όχι μόνο στη νότια Αφρική. Αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδιαφέρον από την πατρίδα των γονιών της, την Ελλάδα δηλαδή, εννοώντας τη συνέντευξή της στην «Espresso», κι ευχαρίστησε ακόμα μία φορά. Η τραγική μάνα δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τους παρά λίγο δολοφόνους του παιδιού της. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να αντικρίσει ανθρώπους που θέλησαν να θυσιάσουν το παιδί της σε μια σατανιστική τελετή;

Οι κατηγορούμενοι σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που εστιάστηκε σε τεχνικά ζητήματα, δεν έδειξαν να πτοούνται. Ούτε η απαγγελία των κατηγοριών για διπλή απόπειρα δολοφονίας και πρόκληση σωματικών βλαβών, ούτε ο κίνδυνος να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή τούς έκανε να «σπάσουν».

Κοιτούσαν απαθείς τους δικαστές, σαν να μη βρίσκονταν εκείνοι αλλά κάποιοι άλλοι στη δικαστική αίθουσα. Τα πρόσωπά τους δεν έκαναν ούτε μια σύσπαση κατά την κατάθεση της μητέρας. Συμπεριφέρονταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ακόμα κι όταν ο εισαγγελέας Κόλιν Ράιαν τους εξήγησε τα δικαιώματά τους στην υπεράσπιση, δεν νοιάστηκαν.

Μάλιστα ο Λίντον Βάγκνερ, ο οποίος, σύμφωνα με όσα είπε η Σίλβια Θεολόγου στην «Espresso», είναι ο εγκέφαλος των σατανιστών, ζήτησε να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του, αρνούμενος να ορίσει ή να του ορίσουν από το δικαστήριο συνήγορο υπεράσπισης.

«Αντιμετωπίζετε σοβαρές κατηγορίες και έχετε δικαίωμα είτε να προσλάβετε δικηγόρο είτε να κάνετε αίτηση για νομική βοήθεια. Θέλετε να το σκεφτείτε;» τον ρώτησε ο δικαστής Βαν ντερ Σκιφ. Αλλά ο Βάγκνερ δεν άλλαξε γνώμη. Ωστόσο το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την άποψή του και θα ερωτηθεί ξανά στην επόμενη δικάσιμο, την ερχόμενη Τρίτη. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι Ρόμπιν Χάργουντ, Λέστερ Ιβαν Νάθανιελ Μούντι και Τζέρεμι Κινγκ, έχουν συνηγόρους υπεράσπισης. Πρέπει εδώ να σημειωθεί πως κανένας από τους τέσσερις νεαρούς, όπως μεταδίδουν τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν είχε σκοπό να παραδοθεί και να ομολογήσει. Πείστηκαν ύστερα από πιέσεις των οικογενειών τους.

Τώρα οι κατηγορούμενοι παραμένουν προφυλακισμένοι, χωρίς δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης, ενώ το δικαστήριο έδωσε εντολή να γίνει σύγκριση των δειγμάτων αίματος των δραστών με αίμα που βρέθηκε στον χώρο της τραγωδίας, ώστε να γίνει ταυτοποίηση του DNA. Εκτός από το αίμα της 18χρονης Ελληνίδας σίγουρα θα εντοπιστεί και αίμα από την άλλη κοπέλα της συντροφιάς.

Είναι η 16χρονη Μπρόνγουιν, που επίσης έπαθε εγκαύματα, αλλά έχασε και αίμα, αφού οι δράστες της έκοψαν το χέρι για να αιμορραγήσει και να αναγκάσουν την Κίρστι να το πιει, όπως είχε αποκαλύψει η μητέρα της στην «Espresso».

Δεν υπάρχουν σχόλια: